İran ve Finli firmalardan Bursa'ya termal turizm yatırımı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, İran ve Finlandiyalı iki firmanın kentte termal turizm amaçlı yatırım için kendilerinden yardım istediklerini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarihi ve kimlikli şehir Bursa'nın her geçen gün kendi kimliğine bürünme noktasında çok güzel gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Bursa Valisi Şahabettin Harput, özellikle uzun bir süreden beri Bursa'nın termal kimliğini yeniden ayağa kaldırma noktasındaki ki çalışmalarda gelinen önemli noktaları paylaştı.

Bursa'nın Roma'dan, Bizans'a, Osmanlı'dan Cumhuriyet'te kadar hep bir termal şehri olarak bilindiğini anlatan Vali Harput, ?Roma ve Osmanlı hamamlarıyla ün yapmış ve hatta İran, Afgan, İtalya ve Libya Kralı gibi pek çok ünlünün bu maksatla tatil yaptıklarını biliyoruz. Son yıllarda Valiliğimizin öncülüğünde başlattığımız sıcak su hamlesiyle bu alana dayalı yatak sayısı binlere kadar inerken, inşallah bu yılın sonunda 2013 başlarında Bursa'daki termal yatak sayısını 7 bine çıkarmak durumundayız.? dedi.

TERMAL SUDAN VATANDAŞTA İSTİFADE EDEBİLECEK

Bunun da Bursa için çok ciddi bir başarı olduğunu anlatan Harput, "Bursa'da şehir içinde yaptığımız bu termal çalışmalar otel yatak sayılarının arttırılmasının hemen yanında, özellikle vatandaşlarımıza bir müjdeyi daha iletmek istiyorum. Bugüne kadar hep çıkardığımız sıcak suları değişik otellerle özellikle turizme dönük Bursa'ya döviz kazandıracak önemli hizmetler adına kullanmayı planlamıştık. Ama birde Bursa'nın içinde günü birlik vatandaşlarımızın modern, sağlıklı, sıcak ve soğuk su havuzlarıyla, hamamıyla, kür merkeziyle istifade edebileceği bir kaplıca ve kür merkezi hususu Valiliğimizin gündemine alınmıştır.? şeklinde konuştu.

Vali Şahabettin Harput, ?Termalde Orhaneli' den Orhangazi'ye, İznik'den Oylat'a ve Gemlik'e kadar Bursa'mızın sıcak suyu olan bütün bölümlerini değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Son iki gün içinde iki güzel gelişmeyi yaşadık. Bursa'nın Valilik olarak termalle bu kadar ilgilendiğinin Türk ve dünya kamuoyunda duyulması üzerine iki firmanın İlimizde bu maksatla yatırım yapmak üzere Valiliğimize başvurması beni son derece mutlu etti.? diye konuştu

İranlı bir firmanın Türk ortağı ile Kuzuluk benzeri Bursa Keramet bölgesinde ciddi bir yatırım için hazırlık yaptığını bildiren Vali Şahabettin Harput, ?Bu maksatla eğer valiliğimizden izin alırlarsa sıcak su verebileceksek bölgeye bir yatırım yapmak istediklerini bizzat bana gelerek ilettiler. Kendilerine söz verdim, oradan su verebileceğimizi ve her konuda destek olacağımıza dair. Önümüzdeki günlerde kurulacak olan bir şirket marifetiyle Keramet bölgesinde Sakarya'nın Kuzuluk Vadisi'nde ülkemizin en modern devre mülk tesislerinden bir tanesi ve hemen yanında lüx otelleri de yapmak suretiyle o bölgeyi yeni bir kaplıca bölgesi olarak inşallah halkımız ve Bursa'mızın gündemine sokacağız.? dedi.

Finlandiya firmasına da il merkezi yanında özellikle İznik, Orhangazi, Mustafakemalpaşa'da, Tümbüldek veya Keles'te ki bazı arsaları göstermek için anlaştıklarını ifade eden Vali Şahabettin Harput, ?İnşallah bu da gerçekleşirse yapılacak olan bu yaşlı bakım merkezi ve yaşlı tatil köyüne sadece Finlandiyalıların değil, bütün Avrupa ve Amerikalı yaşlılarının bu maksatla gelmesi. tatil yapması dinlenmesi şifa bulması amaçlanıyor.? şeklinde müjdeyi verdi.

Bu yatırımlarla Bursa'nın hem kendi kimliğini yeniden kazanması, hem de kültürünü bütün dünyaya tanıtma adına bu yatırımların büyük önem taşıdığına işaret eden Vali Şahabettin Harput, bu yatırımlarla dünyada hızla gelişen turizm pastasından pay almanın mutluluğunu yaşayacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber