Güzelyurt Ihlara Yaz Sanat Akademisi devam ediyor

Aksaray Üniversitesi Güzelyurt Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Güzelyurt Ihlara Yaz Sanat Akademisi'nin beşincisi eğitimler ve etkinlikler ile devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1-11 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan 5. Güzelyurt/Ihlara Yaz Sanat Akademisi ebru, fotoğraf, grafik tasarım, heykel, özgün baskı ve resim dallarında 30 civarında akademisyen ve 100 öğrenciyi ağırlıyor. Keyifli anların paylaşıldığı akademinin dördüncü günü Aksaray ile özdeşleşen Ihlara gezisi ile devam etti. Türkiye'nin farklı illerinden gelen misafir akademisyen ve öğrencilerin ilk durağı restorasyon çalışmaları süren Kızıl Kilise ve Güzelyurt'un simgesi haline gelen Yüksek Kilise oldu. Yürütme Kurulu'nda bulunan Güzelyurt Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinin turizm açısından önemli mekanların tarihçeleri ve yapım teknikleri ile ilgili anlatımları eşliğinde yapılan gezide ikinci durak Hasandağı'nın patlamaları ile oluşan Ihlara Vadisi oldu. Akademi Grubu burada vadi boyunca yürürken, Aksaray'ın kültürel ve tarihi değerlerini taşıyan bölgede eğlenceli zaman geçirdi. Gaziemir Yeraltı Şehri gezisinin ardından Akademi Grubu Güzelyurt sakinlerinden bir ailenin kına gecesine katıldı.

Akademinin beşinci gününde ise akademiye katılan akademisyenlerin kişisel sergileri meydanda sergilendi. Altıncı günde ise sema gösterisi sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber