26. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "26. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması", 21 ülkeden gelen halk dansları ekiplerinin katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 20:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yarışmanın barış ile noktalanması dileğinde bulunarak ?1987 yılından bu yana Bursa'yı kültür harmanına çeviren Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması çeyrek asrı geride bırakan süreçte özgürlüğü ile uluslar arası kimliği ile ülkemizin gelenekselleşen organizasyonları içinde ki yerini almıştır.? dedi. Recep Altepe, Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması ile Bursa'dan dünyaya barış mesajlarının verildiğini belirtti.

Altepe, halk dansları ekiplerinin temsilcileri ile birlikte barış güvercinlerini uçurdu. Ardından, Atatürk Caddesi'nde kortej yürüyüşüyle yapıldı. Bu yıl 21 ülkeden dansçı ve müzisyenin katıldığı kortej yürüyüşüne vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Korteje, Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Çin, Dağıstan, Endonezya, Gana, Güney Kore, Karadağ, KKTC, Letonya , Makedonya, Meksika, Moldova, Özbekistan, Polonya, Senegal Slovakya, Türkmenistan ve Yunanistan'dan yaklaşık 600 müzisyen ve yöresel kıyafetleri ile katıldı.

Ekipler, ?26. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın açılış programını saat 21.15'de Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek. Yarışma, 12 Temmuz Pazar günü Açıkhava Tiyatrosu'nda Altın Karagöz ödülünün verileceği kapanış töreni ile sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber