20. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Kayısı Festivali

Malatya Belediyesi tarafından 20. düzenlenen Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Kayısı Festivali kapsamında Kültür A.Ş Genel Müdürlüğü'nün organizesiyle Ayyıldız Ampute takımıyla Malatya Belediye Meclis Üyeleri tarafından oluşturulan takım dostluk maçı oynadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Festival programı kapsamında gerçekleştirilen organizasyonda Ampute Süper Ligine yükselen Ayyıldız Ampute takımıyla Malatya Belediye Meclis Üyeleri tarafından oluşturulan takım Santra halı sahada dostluk maçı yaptı. Mutlu Dalbudak'ın yönettiği karşılaşma 3-3 berabere sonuçlandı. Karşılaşmayı Eski Bakanlardan Galip Demirel, Ak Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut, Basketbol Malatya İl Temsilcisi Nail Değirmenci ve çok sayıda davetli izledi.

Müsabakanın ardından 2 takıma kupa ve madalyaları takdim edildi. Kupa töreninin ardından bir açıklama yapan Ak Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, "Spor'daki bu tür etkinlikler, engelli kardeşlerimizin hayata asılma, hayatla mücadele azmi ve gayretini artırıyor. Bu tür etkinlikler onları mutlu ediyor. Toplumumuzun yüzde 10'nu engellilerimiz teşkil ediyor ve belediyelerin görevleri arasında engellilerimizin hem ihtiyaçlarının karşılanması hem de sosyal faaliyetlerinin artırılması noktasında da önemli görevler düşüyor. Gerek dönemimizde gerekse de bugün Ak Parti belediyecilik anlayışıyla yapılan bu hizmetler fevkalade büyük anlam taşımaktadır" dedi.

Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten ise, bu tür organizasyonların kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Çok güzel bir karşılaşma oldu. Ben kendi adıma ve takım arkadaşlarım adına çok büyük keyif aldım. İnşallah bu tür etkinliklerin devam gelecek" ifadelerini kullandı.

Yeni Malatyaspor Futbol Şube Sorumlusu Orhan Barman da, kendileri adsına önmeli bir faaliyete imza atmanın gurunu yaşadıklarını kaydederek, "Centilmence geçen bir karşılaşma oldu. Ayyıldız Ampute takımımızı kutluyoruz. İyi mücadele ettiler. Bizde takım olarak çok iyi mücadele ettik. Maç 3-3 berabere bitti ama ne olursa olsun bu sahada dostluk kazandı" diye konuştu.

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı ise, sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında güzel bir müsabaka oynadıklarına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Karşılaşmayı dostluk kazandı. Güzel bir etkinlik oldu. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Kayısı Festivali etkinlikleri kapsamında yapmış olduğumuz futbol karşılaşması güzel bir şekilde sonuçlandı. Tabi festivalimizin eğlence kısmını şehitlerimizin olması nedeniyle iptal etmiştik. Bu anlamda sosyal ve kültürel etkinliklerimiz devam ediyor. Bu anlamda güzel bir karşılaşma oynadık. Ayrıca Ampute Süper Lige çıkan Ayyıldız Ampute takımımıza Süper Ligde başarılar diliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber