'Troia Festivali' dünyaya tanıtılabilir

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğretim elemanı Dr. Erol Duran, "Festivallerin Toplumsal ve Kültürel Etkileri: Troia Festivaline Yönelik Bir Sürdürülebilir Festival Yönetim Modeli" adlı araştırmasında, festivallerin düzenlendikleri bölgelerin toplumsal ve kültürel yaşamına olan etkilerini inceledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dr. Duran, yaptığı açıklamada, birçok ülkede, festivallerin yapıldıkları ülke ve bölgelerin toplumsal yaşamına, kültürel zenginliğine, ekonomik gelişimine katkılarının araştırıldığını söyledi.

Festivallerin, ülke ve bölge turizminin planlanmasında önemli yer tutmaya başladığına işaret eden Duran, festivallerin yerel ve bölgesel ekonomiye katkıda bulunduğunu, yörenin tanınmasını sağladığını bildirdi.

Duran, araştırmasında, Çanakkale'de yapılan Uluslararası Troia Festivali'ni konu aldığını ifade ederek, "Troia Festivali bir kültür festivali. Yapılacak düzenlemelerle bu festival dünyanın bildiği bir festival olabilir. Festival uluslararası gözüküyor, ama tam anlamıyla profesyonel değil" dedi.

Festivalin etkin tanıtımının yapılmasının önemli olduğunu dile getiren Duran, "Festival için belirli bir alan oluşturulması gerekiyor. Festivalden önce reklamlar, tanıtımlar iyi bir şekilde hazırlanmalı. Troia Festivali yeterli potansiyele sahip. Bu potansiyel şehrin kültür yapısıyla birlikte iyi kullanılırsa Troia Festivali herkes tarafından bilinir, katılımcı sayısı giderek artar" diye konuştu.

Duran, herkesin düşüncesini belirteceği, bölgedeki sivil toplum ve kamu kuruluşlarından temsilcilerin yer alacağı "festival yürütme kurulu" oluşturulması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kurulun planlama, reklam, koordinasyon gibi işlevleri yerine getirmesi, festivale yönelik bir program belirlemesi katılımcılar için olumlu olacaktır. Festivalin daha etkin şekilde yürütülmesi için toplumun uzlaşması gerekli. Toplumun, üreticinin, tüketicinin faydasına olacak bir program oluşturulursa, tüm paydaşlar festivalden zevk alır. Oluşturulacak temalar, gelecek ziyaretçi sayısını arttıracak, artan ziyaretçi sayısıyla Çanakkale'nin turizmi ve ekonomisi büyüyecektir."

Muhabir: Çanakkale / Mehmet Bayer / Vedat Yücebaş

Yayıncı: Neşat Ergül

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber