Memurlar maaş ödemelerinde istedikleri bankayı seçebilecek

Haber Giriş : 22 Temmuz 2005 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, maaş ödemelerinin özel bankalara kaydırılması konusunda çıkan tartışmalara son vermek ve memurların maaş ödemelerinde istedikleri bankayı seçebilmelerini sağlamak için proje hazırlıyor.

Maliye Bakanlığı, özel bankaların kamu kaynaklarını kendi bankalarını çekmek için başlattıkları promosyon savaşına el koydu. Bakanlık, memurlardan gelen şikayetler üzerine, "isteyen memurun istediği banka" ile çalışmasına imkan sağlayan bir proje hazırlamaya başladı. Projeye göre, memur maaşını çekmek istediği bankayı kendisi seçecek ve bankanın promosyonlarından bireysel olarak yararlanacak.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda sözkonusu sistemin teknik altyapısının yaklaşık üç yıl içinde tamamlanması öngörülüyor. Böylece kamu kurumlarının maaş ödemelerinde bankalarla anlaşma dönemi sona erecek. Bunun yerine memurlar, çalışmak istedikleri bankayı kendileri seçecekler.

Bankalar memur ile anlaşacak

Mevcut durumda, memur maaşları, kamu kurumlarının gelirlerinin toplandığı ortak havuz uygulamasının dışında bulunuyor. Bu nedenle kamu kurumları yöneticileri, kendi personelinin maaşını istediği bankaya yatırabiliyor. Bunun karşılığında da, bankalar ilgili kamu kurumuna promosyon bütçesinden makam arabası, bağış gibi imkanlar sağlıyor. Maliye Bakanlığı tarafından üzerinde çalışılan projenin uygulamaya girmesi ve teknik altyapının hazırlanmasıyla birlikte, bankalar için tek bir memur bile önemli hale gelecek. Ve bankaların memur maaşlarıyla ilgili rekabetleri, bireyler bazında yapılacak.Bu uygulamadan, memurların karlı çıkması bekleniyor.

Ayrıca, kamu kurumlarının promosyon bütçelerinden aldıkları, bağış ve makam araçları konusunda yapılan tartışmalara da son verilmiş olacak.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber