HSYK Başkanı:Yargı leke kaldırmaz

Haber Giriş : 22 Temmuz 2005 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili ve Yargıtay üyesi Celal Altunkaynak, HSYK olarak, rüşvet almak bir tarafa, yargıda hakkında rüşvet söylentileri olanları bile meslekte tutmadıklarını söyledi. Altunkaynak, 'Bu konudaki kararlarımız ortadadır. Yargı en ufak lekeyi kaldırmaz' dedi.

Yargının, her türlü etki ve baskıdan uzak kalarak işlevini tarafsız bir şekilde yerine getirmesi gerektiğine dikkat çeken Altunkaynak, 'Hakimin teminatı vicdanında olmalıdır' diye konuştu.

Haksız suçlamalar

Hakim teminatının hakimlerin dokunulmaz olduklarını göstermediğini, bu teminatın yargı hizmetinden yararlanan halkın güvencesi olarak verildiğini kaydeden Altunkaynak, yargının sorunlarının gün geçtikçe arttığını, bu sorunların bugüne kadar çözülmediğini söyledi.

Hakimlere yönelik rüşvet iddialarına ilişkin bir soruyu yanıtlarken Altunkaynak, yargıyı bu şekilde suçlamanın hiç doğru olmadığını, böyle bir konu olduğuna da ihtimal vermediğini kaydederek şöyle konuştu:

'HSYK olarak, rüşvet almak bir tarafa, yargıda rüşvet söylentileri olanları bile meslekte tutmayız. Bu konudaki kararlarımız ortadadır. Her zaman söylüyorum. Yargı en ufak lekeyi kaldırmaz. Bu konuda iddiaları olanlar, elinde belgesi olanlar bize müracaat etsinler, neticesini beraberinde görsünler. Ama yargıyı haksız yere suçlamalardan, özveriyle çalışan mensuplarımız ve yargı üzüntü duymaktadır. Adaletin bir gün herkese gerekli olduğu unutulmamalıdır.'

Çağırırsam gelir

Adalet Bakanı'nın HSYK'nın üzerindeki etkisine ilişkin bir soru üzerine de Altunkaynak, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in kesinlikle kurul toplantılarına katılmadığını, HSYK'nın fiili başkanlığını kendisinin yaptığını söyledi. Altunkaynak, 'Ben Sayın Bakanı davet edersem o zaman kurul toplantılarına katılır. Kesinlikle Kurul üzerinde herhangi bir tasarrufu yoktur, olamaz. Yargının, yasama ve yürütmeyle olan politikasını düzenler. Yargının sorunlarının çözümlenmesi için gösterdiği gayretleri takdirle karşılıyorum' dedi.

h.o.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber