Yenimahallelilere 'Tüketici Hakları' semineri

Yenimahalle Belediyesi, vatandaşların bilinçli tüketici olmaları yönünde çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yenimahalle Kent Konseyi Kadın Meclisi, Batıkent Meydan Kültür Merkezi'nde Tüketici Hakları konulu bir seminer düzenledi.

Seminere Çayyolu Platform Başkanı İlhan Tezel, Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, Genel Sekreter Şirzat Mugan, Çayyolu Şube Başkanı Nilüfer Eminoğlu, muhtarlar, kent konseyi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dernek Başkanı Çakar, çağdaş ülkelerde tüketici haklarının çok gelişmiş olduğunu ancak Türkiye'de tüketicilerin haklarını yeteri kadar bilmediğini söyledi. Çakar,"Tüketici olarak haklarımızı yeterince bilmiyoruz. Haklarımızı aramak için çaba sarf etmiyor, sorgulamıyor ve araştırmıyoruz. Halbuki tüketicilerin hakları yasalarla koruma altına alınmıştır. Haklarınızı yasal çerçevede ararsanız veya haklarınızı bilirseniz üretici ve satıcılar da bilinçlenir. Tüketicilerimizi bilinçli olmaya çağırıyorum" dedi. Çakar, tüketicilerin yetkili satıcılardan alışveriş yapması ve ürün alırken mutlaka fatura ya da fiş istemeleri gerektiğine dikkat çekti.

Haklarını yeterince bilmeyen vatandaşların aldıkları ürünü iade etmekte sıkıntı yaşadıklarını ve bu sorunu gidermek adına bilgilendirme seminerlerinin halka faydalı olduğunu belirten Tüketici Hakları Derneği Çayyolu Şube Başkanı Eminoğlu ise "Halkımızın hiçbir konuda sıkıntı çekmemesi adına çalışmalar yapıyoruz. Konusunda uzman kişilerce halkımızın bilinçlendirilmesi ve olası karşılaşacakları durumlarda hangi yolu izlemeleri gerektiğini bilmeleri vatandaşlarımız açısından çok önemli" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber