Avrupalı gençler, Aliağa'ya gönüllü çalışmaya geldi

Aliağa Belediyesi'nin "Alliance Of Europan Voluntary Service Organisations" iletişim ağı ve bunun üyesi Gençlik Servisleri Merkezi işbirliğiyle üç yıldan bu yana düzenlenen Gönüllü Gençlik Kampı'na katılanlar, ilçede çevre düzenleme işlerinde çalışıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamp kapsamında Aliağa Belediyesi'nin misafiri olarak bulunan dokuz ülkeden 20 genç, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde serada çevre düzenlemesinde kullanılan bitkilerin bakımında belediye görevlileriyle beraber çalıştı.15 günlük kamp süresince şehirde bulunacak gençler, gönüllülük esasıyla çevre düzenlemelerine eşlik edecek, ayrıca şehrin kültür ve tarih özelliklerini taşıyan yerlerini ziyaret edecek.

Proje koordinatörü olan Belediye Sosyal Kültürel ve İdari İşler Müdürü Sami Toydemir, üç yıldır yaz sezonlarında aralıksız düzenlenen Gönüllü Gençlik Kampı'nın bu seneki en büyük özelliğinin, bin 500 kamp arasında örnek gösterilmesi olduğunu söyledi. Yabancı öğrencilerin Aliağa'ya çabuk alıştığını belirten Belediye Başkanı Turgut Oğuz ise, ?Öğrenciler, belirlediğimiz projelerle bazı çalışmalarımıza ortak oluyor. Kampın, kentimizin tanıtımı açısından önemi de çok büyük. Öğrencilerimiz, kentimize ve halkımıza çok çabuk uyum sağladı. Dünyada örnek gösterilen kampınızın, amacına uygun şekilde tamamlanacağını umut ediyorum.? dedi.

Aliağa Belediyesi Gönüllü Gençlik Kampı, Alliance Of Europan Voluntary Service Organisations iletişim ağına üye 90 kuruluş tarafından düzenlenen bin 500 kamp arasında, 2012 yaz dönemi kapsamında örnek proje seçildi. Kampın bu seneki misafirleri Yunanistan, Gürcistan, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Güney Kore, İspanya ve Fransa'dan gelen gençler oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber