Batmanlı çocuklar, şehit ve yurt çocuklarıyla birlikte kamp yaptı

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Batman'dan gelen çocuklar ile şehit çocukları, yetiştirme yurdunda kalan ve depremde anne babasını kaybedenlerle birlikte kamp yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Müdürlüğü tarafından Karasu Belediyesi'nin davetiyle yapılan kamp, Batmanlı çocuklar ile şehit çocukları, yetiştirme yurdunda kalan ve depremde anne babasını kaybetmiş çocukları bir araya getirdi. 130 çocuk, hep birlikte gönüllerince eğlendi. Batman'dan gelen ve daha önce hiç denizi görmeyen çocukların da aralarında bulunduğu grup, hep birlikte arkadaşlarıyla suyun tadını çıkardı. 8 gün birlikte kamp yapan çocuklar unutulmaz anlar yaşadı. Veda gecesinde ise izci ateşinin çevresinde birlikte türküler söyleyip halay çekildi. Havai fişek gösterisi ilgiyle izlendi. Güneydoğudan gelen çocuklar kampta çok mutlu olduklarını, güzel arkadaşlıklar kurduklarını belirtti.

Kampta görev alan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Müdürü Mehmet Gözükcü, 74 kişilik Kocaeli izci grubu olarak belediyenin davetiyle Karasu'ya geldiklerini söyledi. Gözükcü, ?Kampımızın üçüncü gününde 48 kişilik Batman izci grubu da bize katılarak güzel bir sürpriz yaptı. Hep birlikte Türk izciliğinin kuruluşunun yüzüncü yılını kutladık. Çok güzel bir kamptı." dedi.

Türkiye İzcilik federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi Atılgan İzci Lideri Hakan İspiroğlu da, Batman gelen çocukların birçoğunun denizi ilk kez gördüğünü söyledi. İspirlioğlu, "Bu çocuklarımıza eğitmenler tarafından denizde yüzmeye öğrettiler. Bütün çocuklarımızla birlikte kutlama yaptık. Kardeşlik duygularının pekiştiği çok güzel bir kamp oldu.? diye konuştu.

Karasu Kaymakam Vekili Kocaali Kaymakamı Mustafa Cihat Feslihan ise çocukları Karasu'da görmekten ve ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Kocaeli İzci İl temsilcisi Hakan İspiroğlu Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu'na yaptığı katkılardan dolayı bir plaket verdi. Kampta izci çocuklar tarafından yapılan Türk bayrağı resmini Kaymakam Feslihan'a çocuklar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber