Muğla'da çiftçilere ekipman desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçilere sağlanan makine ekipman destek başvuruları 3 Temmuz 2012 tarihinde başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje başvurusunda bulunacak yatırımcıların, 30 gün içerisinde evraklarıyla birlikte il veya ilçe müdürlüklerine gitmesi gerektiği belirtildi.

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, hibe desteği kapsamındaki makine ve ekipmanlar arasında anıza doğrudan ekim makinesi, arıcılık makine ve ekipmanı, balıkçı gemilerinde soğuk depo, canlı balık nakil tankı, el traktörü, gübre dağıtma makinesi, patates söküm makinesi, silaj makinesi, su ürünlerinde buzlama makinesi, süt sağım ünitesi, soğutma tankı ve zeytin hasat makinesi bulunuyor. Desteklerden bakanlık tarafından oluşturulan güncel çiftçi kayıt ve belgesi istenen diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olması, kollektif, limited ve anonim şirketler, tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri faydalanabilecek. Bakanlık tarafından belirlenen usûl ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas yatırım tutarının yüze 50'sine hibe yoluyla destek verilirken hibeye esas yatırım tutarı gerçek kişiler için mal başına 50 bin, tüzel kişiler için 100 bin lirayı geçemeyecek. Sadece süt üretici birlikleri, 100 bin liralık yatırım tutarı kadar birden fazla süt soğutma tankı alabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber