Bakan Yardımcısı Balta, Karadağ Yaylasında hemşerileriyle buluştu

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde bu yıl 19'uncusu düzenlenen Karadağ Yaylası Şenlikleri, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şenliğe katılan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta Karadeniz'de özellikle Zonguldak' dan Artvin'e kadar yaz sezonu açıldığı zaman insanların gelenek ve göreneklerini yansıtmak için yayla şenlikleri düzenlediğini söyledi.

Bakan Yardımcısı Balta, "Bazıları bu yayla şenliklerine karşı. Ancak ben buna katılmıyorum. Yayla şenliklerinde insanlarımız senede bir gün dahi olsa gelenek ve göreneklerini kültürlerini yaşıyor. Birlik ve beraberliği artırıyor. Özellikle ülkemizde birliğin beraberliğin en fazla sergilendiği zamanlar bayramlardır. Ama biz istiyoruz ki yılın her zaman ve her günü birlik ve beraberliği yansıtalım ama her şey zamanla alakalı insanlarımız çalışan insanlarımız var farklı insanlarımız var. Ama en azından dışarda olan insanlarımızda böyle zamanlarda memleket hasretini gidermek için bu güzel günlerini hemşireleriyle birlikte olmak için izine ayrılıyor ve memleketlerine geliyor. Bu olay esasında bu bölgenin turizm yönünden de canlanmasına neden oluyor."

Balta ve beraberinde Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu horon halkasına katılarak doyasıya horon oynadı.

Sunuculuğunu Fatma Şentürk' ün yaptığı şenlik kapsamında, mahalli sanatçılar Zeynep Başkan, Yılmaz Kasapoğlu, Sibel Yıldırım, Seyfettin Çakıral ve Sinan Sami, söyledikleri şarkı ve türkülerle vatandaşları eğlendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber