Sahillerde işgale taviz yok

Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, sorumluluk sahası içinde bulunan Mudanya ve Gemlik sahillerini işgal edip, buralarda ruhsatsız işletme çalıştıran kişilere yönelik operasyon düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güzelyalı'da sahili kapatarak izinsiz olarak vatandaşlara şezlong kiralayan, ruhsatsız kafeterya ve büfe çalıştıran esnafın malzemelerine el konulurken, haklarında cezai işlem uygulandı.

Yaz aylarının gelmesiyle özellikle Mudanya ve Gemlik sahillerinde seyyar satıcıların sayısı artarken, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri sahillerdeki denetimlerini artırdı. Güzelyalı'da sahili kapatarak, burada izinsiz olarak vatandaşlara şezlong kiralayan, ruhsatsız kafeterya ve büfe çalıştıran 13 kişiye, faaliyetlerini durdurmaları yönünde iki hafta önce tebligat yapıldı.

Yasal sürenin dolmasının ardından tebligata uymayan bu işletmelere yönelik olarak operasyon düzenlendi. Sahillerin kullanım haklarıyla ilgili 1990 yılında çıkan 3621 sayılı Kıyı Kanunu'na göre sahillerin kullanımının halka açık olmasını gözönünde bulunduran zabıta ekipleri, sahili işgal eden esnafın şezlong, masa, sandalye, buzdolabı, şemsiye gibi malzemelerine el konuldu. Bu işletmeler hakkında gerekli cezai işlem uygulandı.

Öte yandan sahillerdeki denetimlerin aralıksız süreceği açıklanırken, izinsiz çalışan işletmeler yüzünden sahilleri özgürce kullanamayan tatilciler ise zabıtanın uygulamasını memnuniyetle karşıladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber