Aksaray'da 'Vadi Yürüyüşü' Büyük Katılımla Yapıldı

Aksaray Belediyesi'nce düzenlenen 30.Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali kapsamında, her yıl geleneksel olarak yapılan Ihlara Vadisi'ndeki yürüyüşe Aksaray halkı büyük ilgi gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray Belediyesi, Ihlara Vadisi'ne 20 otobüs kaldırdı. Özel otoları ile gelenlerle birlikte ücretsiz taşınan vatandaş sayısı 2 binin üzerine çıktı. Belisırma girişinden başlayıp, 3,5 km'lik mesafede sona eren vadi yürüyüşüne; Aksaray Vali Yardımcısı Ali Osman İşsen, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, Milli Eğitim Müdiresi Lütfiye Deneri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Meclis üyeleri, daire müdürleri ve yaklaşık 2 binin üzerinde vatandaş katıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Ihlara Vadisi'nin, sadece Aksaray'ın değil, Türkiye'nin ve dünyanın önemli turizm değerleri arasında yer aldığını ifade etti. Başkan Palta, 14 kilometre uzunluğu ile dünyada eşi benzeri bulunmayan vadi içinde kayalara oyulmuş çok sayıda yaşam alanı ve kilise bulunduğunu vurguladı.

Vadinin, her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turist tarafından ziyaret edildiğini dile getiren Başkan Nevzat Palta, "Bu yıl da çocuk, genç, yaşlı 2 binin üzerinde kişiyle birlikte 3,5 kilometrelik yürüyüşe katılıyoruz. Bu muhteşem doğal güzellik içinde yürüyerek hem spor yapıyoruz hem de hoşça vakit geçiriyoruz." dedi.

Ihlara beldesinde sona eren yürüyüşün ardından vatandaşlara yemek ikramı yapıldı. Yerel sanatçılardan Zülfikar Kılıç'ın seslendirdiği türkülerle herkes gönlünce eğlenirken, eğlenceye vadide gezen Japon turistler de eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber