Usta Öğreticiler Adalet Bekliyor

Sitemiz mail adreslerine iletilen gerek sorular gerekse de gündeme getirilmesi istenilen tüm dosyalar tek tek incelenmektedir. Sorulardan mağduriyet içeren incelenmekte ve cevap yazılmaktadır. Dosyalar ise ilgili editör arkadaşlarca incelenmektedir. İncelenen dosyalar uygun bulunursa memurlar.net ana sayfasında yayımlanmaktadır. Bu çerçevede usta öğreticilerin sorunlarını içeren dosyayı ilgililerin dikkatine sunmak amacıyla aynen yayımlıyoruz... Dosyayı görmek için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Temmuz 2005 00:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın Başbakanım, defalarca yazdığımız halde bizlerle ilgilenilmiyor, lütfen sorunlarımızla ilgilenin saygılar ve başarılar dileği ile.

Bizler Kadrolu Usta Öğreticiler olarak, siyasi İktidarın Hak ve Adalet anlayışına güveniyor ve sığınıyoruz, şu ana kadar bizim hakkımız olduğu halde bize verilmeyen ve bizim en doğal hakkımız olan Eğitim-Öğretim haklarımızın verileceğini umarak. Haklarımızın verilmesi ve değerlendirilmesiyle ilgili başvurumuzla ilgili, 1985 yılından bu yana kadromuzun içinde bulunduğu mağduriyeti Anayasamızın eşit haklar ilkesi doğrultusunda çözüme kavuşturamadık.

Yazımız ve ekinde sunulan bilgi dosyamızın Milli Eğitim Komisyonunda incelemeye alınıp, değerlendirme yapılmasını talep ediyoruz, bu güne kadar içinde bulunduğumuz kadroya Devlet Politikası denilerek özlük haklarımız konusunda, yasalar karşısında haklarımız olduğu halde hiçbir düzeltilme yapılmadı.

Ayrıca 1739 sayılı Milli Eğitim Temel kanununda, öğretmenlik mesleği bölümünün 47. maddesi; öğretim tür ve seviyelerine göre uzman ve usta öğreticilerin seçimlerinde aranacak şartlar, görev ve yetkileri, yönetmeliklerle tespit edilir, açıklamasını getirmiştir. Bahsi geçen yönetmelik atanma yönetmeliğimizdir. Bu yönetmeliğin 1. 2. 3 ve 4. maddeleri 1739 ayılı kanunun 47. maddesini teyit eder. Yönetmelik çıkarılıncaya kadar anlamını ifade etmez. Ayrıca atama yönetmeliğimizin 24. maddesinde yazılı olan yönetmelik 20 yıl geçmesine rağmen, hala çıkarılmamıştır.

Anayasamızın eşitlik ilkesiyle devlet politikası arasındaki bağlantıyı özlük hakları yönünden çözemedik. Ekonomik zorluklara rağmen umudumuzu yitirmeden bekliyoruz, aslında çok basit olan bu düzeltme işlemi bir türlü gerçekleşmedi. Bu konuyu tekrar gündeme getirmenizi ve Polis memurlarına tanınan önlisans ve lisans hakları verilerek, mesleklerinde gelişmelerine ve ilerleme imkânı veriliyor bizler de bu haktan yararlanmak istiyoruz.

Kadrolu usta öğreticiler ise Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme 2005 kılavuzunda Madde 1.1. b)nin açılımında bile usta öğreticiler, santral memurundan sonra anılmakta, atandığımız 1739 sayılı kanuna göre eğitim öğretim görevini öğretmenlerle özdeş, fiilen (teorik ve uygulamalı) yaptığımız ve bütün sorumlulukları yüklendiğimiz halde, bizlere verilen değere bakın? (Veri hazırlama kontrol işletmenleri bile ayda 60 Ytl tazminat almakta ve ayrıca hepimizin bilgisayar işletmenliği sertifikamız olduğu halde ne eğitim-öğretim ne de işletmenlik tazminatları bizlere ödenmemekte.) bizlere uygulanan haksız işlemler hiçbir adalet kuralına uymamaktadır. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'nde görev yapan Lise ve Önlisans mezunu şefler ders niteliğinde ek ders ücreti almaktalar. (ayda 60 saat, fazla mesai yapmadan)

Atanmamıza dayanak tutulan 1739 sayılı kanun gereği bizim kadromuza eğitim öğretim, ek ders tazminatlarının ve önlisans, lisans haklarının verilerek mesleğimizde gelişmemizi ve ilerlememizin sağlanmasını, mağduriyetimizin giderilmesini ve bizler için sevindirici haberleri duymak istiyoruz.

Bütün çalışmalarınızda başarılar diler saygıyla arz ederim.


Kadrolu Usta öğreticiler; 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu öğretmenlik mesleğinin 47. maddesine dayanak tutularak atamaları yapılmış ve atandıkları kanun gereği EĞİTİM ÖĞRETİM HİZMETLERİ SINIFINDA GÖSTERİLMELERİ GEREKİRKEN, atandıkları kanuna aykırı olarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfında gösterilmeleri, özlük haklarımız yönünden çok büyük mağduriyetimize sebep olmaktadır.

Atandıkları Kanun gereği, Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfında görevlendirilerek hizmet vermekte olan kadrolu usta öğreticiler, diğer meslek gruplarında görev yapmakta olan personelle karşılaştırma yapılınca aradaki fark açık bir biçimde ortaya çıkmaktadır. Örneğin; Saymanlık yapanlar saymanlık tazminatı ücreti, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'nde lise mezunu şefler maaşlarından ayrı, fazla mesai yapmadan ders niteliğinde ek ders ücreti ve teknisyen olarak görev yapanlar, Teknik Hizmet tazminatı (ücreti) almaktalar.

(Türkiye genelinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'nde görev yapmakta olan Lise Mezunu Şef'lerin fazla mesai yapmadan haftalık 15 saat ders niteliğinde Ek ders ücreti aldığı göz önüne alınarak. ANAYASA, KANUNLAR (1739 ve 222) VE YÖNETMELİKLER, (YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNİN 3. 53. VE 56. MADDELERİ) DOĞRULTUSUNDA, EĞİTİM-ÖĞRETİM HİZMETLERİ SINIFINDA GÖZÜKEN, sabahtan akşama kadar Teorik ve Uygulamalı Mesleki Eğitim Dersi veren ve tüm sorumlulukları yüklenen, Öğretim Elemanı Kadrolu Usta Öğreticilerin hakları hiçe sayılarak, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında gösterilmeleri ve Eğitim-Öğretim Hizmetleri tazminatlarının ve Ek Ders ücretlerinin, mesleklerinde gelişmeleri ve ilerlemeleri için önlisans hakları verilmeyerek, mahrum bırakılmaları düşündürücüdür.)

Meslek Yüksek Okulu, Kız Meslek lisesi, Endüstri Meslek lisesi mezunu olan, Kadrolu Usta Öğreticilerin, Sınıflarda, Atölyeler de, fiilen teorik ve uygulamalı MESLEKİ EĞİTİM ÖĞRETİM HİZMETİ verdikleri göz önüne alınırsa, yukarıda açıklanan diğer emsallere göre, genel idare hizmetleri sınıfında gösterildiklerinden, YAPTIKLARI İŞE GÖRE, EŞİT HAKLAR İLKESİ DOĞRULTUSUNDA, HİÇBİR EK ÜCRET VE TAZMİNAT, "657 SAYILI KANUNUN 3.MADDESİNE" RAĞMEN ÇEŞİTLİ BAHANELERLE VERİLMEMEKTEDİR.

Ayrıca 14 Mart 2002 tarih ve 24695 sayılı resmi gazetede yayınlanmış olan "631 sayılı KHK'ya ilişkin kararnamede" bile mağduriyetimiz dikkate alınmamaktadır.

Diğer ifade şekli ile ; (657 Sayılı Kanunun IV. Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı, bu kanun kapsamına giren kurumlarda eğitim ve öğretim vazifesiyle görevlendirilen öğretmenleri ve uzman, usta öğreticileri kapsar denilmektedir.) 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu Öğretmenlik Mesleği Kapsamının 47. maddesi dayanak tutularak atanan Kadrolu Usta öğreticiler, Kanunlar ve Yönetmeliklerle belirlenmiş olan ÖĞRETİM ELEMANI TANIMINA rağmen, anlaşılamayan bir uygulama ile özlük hakları yönünden EĞİTİM ÖĞRETİM HİZMETLERİ SINIFININ DIŞINA İTİLMİŞLERDİR. ATANDIĞIMIZ KANUN GEREĞİ TAM GÜN EĞİTİM ÖĞRETİM HİZMETLERİ SINIFINDA GÖREVLENDİRİLMEMİZE KARŞIN, MAAŞ VE DİĞER HAKLAR YÖNÜNDEN İSE GENEL İDARE HİZMETLERİ SINIFINDA GÖSTERİLMEMİZ MAĞDURİYETİMİZE SEBEP OLMAKTADIR.

Bu mağduriyetimiz 1985 yılından bu yana devam etmekte, Anayasa, Kanunlar ve Yönetmelikler çerçevesinde eğitim ve öğretim hizmeti vermeye devam etmemize rağmen haklı olduğumuz istemlerimize, dilekçelerimize kısmen olumlu kısmen olumsuz cevap verilmekte, mağduriyetimiz ile ilgilenilmemektedir.

1- TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİM-ÖĞRETİM HİZMETİ VERDİĞİMİZ HALDE DİLEKÇELERİMİZ, ÖĞRETMEN OLMAK İSTEYEN BİR MEMUR GİBİ ALGILANMAKTA VE DEĞERLENDİRİLMEKTE. DEVLET POLİTİKASI DENİLEREK GEÇİŞTİRİLMEKTEDİR.

2- AYRICA 2003 YILINDA BAŞLATILAN LİSE MEZUNU EMNİYET MENSUPLARI KADEMELİ OLARAK ÖN LİSANS PROGRAMINA ALINARAK, EĞİTİM SEVİYELERİ İYİLEŞTİRİLEREK MESLEKLERİNDE İLERLEMELERİ SAĞLANMAKTADIR. BİZLER İSE BU TÜR PROGRAMLARDAN ÇEŞİTLİ NEDENLERLE DIŞLANMAKTAYIZ.

KIZ MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ MEZUNLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM HİZMETLERİNDE GÖSTERİLMEKTE VE ÜCRETLENDİRİLMEKTE VE DE İKİ YILLIK ÖN LİSANS YETERLİ GÖRÜLMEKTE.

3- KIZ MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ MEZUNLARI, OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİNDE ÖĞRETMEN OLARAK ANILMAKTA, 1739 SAYILI KANUNUN ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KAPSAMININ 47. MADDESİNDE ANILAN USTA ÖĞRETİCİLER ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KAPSAMINDA KABUL EDİLMESİNE RAĞMEN ÖĞRETMEN OLARAK DÜŞÜNÜLMEMEKTEDİR, ASLINDA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM DERSLERİNİ TEORİK VE UYGULAMALI OLARAK VEREN USTA ÖĞRETİCİLER ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİ ETKİN BİR ŞEKİLDE UYGULAMAKTADIR.

4- BİZLER YUKARIDA AÇIKLANDIĞI GİBİ, ATANMAMIZA DAYANAK TUTULAN 1739 SAYILI MİLLİ EĞİTİM TEMEL KANUNU VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ DOĞRULTUSUNDA ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİ TEORİK VE UYGULAMALI OLARAK TAM GÜN FİİLEN İCRA ETMEKTEYİZ.

5- GENEL İDARE HİZMETLERİ SINIFINA ATANMASI YAPILAN MEMURLARA TAM GÜN DERS GÖREVİ VERİLMESİ YASALAR DOĞRULTUSUNDA MÜMKÜN DEĞİLDİR. BU DURUMDA ATANDIĞIMIZ KANUNA VE EŞİT HAKLAR İLKESİ DOĞRULTUSUNDA, NASIL OLUYORDA TAM GÜN DERSLE GÖREVLENDİRİLİP, TEORİK VE UYGULAMALI, MESLEKİ EĞİTİM DERSLERİ VEREN ÖĞRETİM ELEMANI KADROLU USTA ÖĞRETİCİLER, GENEL İDARE HİZMETLERİ SINIFINDA GÖSTERİLEREK ÜCRET VE EĞİTİM HAKLARINDAN MAĞDUR EDİLİYORLAR.

6- AYNI YILLARDA AYNI KANUNLA ATANMAMIZA VE AYNI OKUL MEZUNU OLMAMIZA RAĞMEN, 1998 YILINDA MİLLİ EĞİTİMİN TEMEL KANUNU'NUN 43. MADDESİ DAYANAK GÖSTERİLEREK, KIZ MESLEK LİSESİ MEZUNU OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNE ÖN LİSANS PROGRAMI AÇILDI. AYNI İŞİ YAPTIĞIMIZ HALDE BU ÖN LİSANS HAKKI BİZLERE VERİLMEDİ.

7- ATANMA YÖNETMELİĞİMİZİN 24. MADDESİNDE ANILAN 1739 SAYILI KANUNUN ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ BÖLÜMÜNÜN 47. MADDESİ YANLIŞ YORUMLANMIŞTIR.

DİĞER YANDAN MEVCUT OLAN YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ VARKEN, NEDEN İKİNCİ BİR YÖNETMELİK ÇIKARILSIN. . !

MEVCUT OLAN YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNİN 3. 53. VE 56. MADDELERİ, USTA ÖĞRETİCİLERİN TANIMINI, YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUKLARINI, SINIFLARININ EĞİTİM ÖĞRETİM OLDUĞU ÇOK AÇIK BİR İFADE İLE AÇIKLAMAKTADIR. (YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ 56. MADDESİ: EĞİTİM-ÖĞRETİM HİZMETLERİ SINIFINDA OLDUĞUMUZU GÖSTERİR )

BU DURUMDA ATAMA YÖNETMELİĞİMİZİN 24. MADDESİNİN TAMAMI DERS SAATLERİ VE EĞİTİM SİSTEMİYLE ÖRTÜŞMEMEKTE VE ANAYASAMIZIN 124. MADDESİYLE DE BAĞDAŞMAMAKTADIR.

ATANMA YÖNETMELİĞİMİZİN 24. MADDESİNİN İPTAL EDİLMESİ GEREKİR.

8- ATANDIĞIMIZ KANUN VE YÖNETMELİĞİMİZ DİKKATE ALINMADIĞI İÇİN KARIŞTIRILDIĞIMIZ NOKTA; 657 SAYILI KANUNLA GENEL İDARE HİZMETLERİ SINIFINA ATANMASI YAPILAN DİĞER MEMURLARIN, YÖNETMELİK AÇIKLAMASI: MEMURİYETTEKİ 8 SAATLİK GÜNLÜK MESAİLERİNİN BİTİMİNDEN SONRA, MESLEKİ YETERLİLİKLERİ VARSA, ONAY ALINDIKTAN SONRA, HAFTADA 10 SAAT DERS VEREBİLİR İFADESİ VARDIR. BİZLER İSE ATANDIĞIMIZ KANUNA VE YÖNETMELİĞE GÖRE SABAHTAN AKŞAMA KADAR DERSE GİRİP EĞİTİM-ÖĞRETİM HİZMETİ VERMEKTEYİZ..

9- MEZUNİYET SEVİYEMİZ BAHANE EDİLMEKTE, OYSA AYNI KANUNLA ATANDIĞIMIZ HALDE 1985 YILINDA AYNI OKUL MEZUNU OLMAMIZA RAĞMEN, BİR KISIM MESLEK LİSESİ MEZUNLARI EĞİTİM ÖĞRETİM HİZMETLERİ SINIFINDA MESLEĞE KABUL EDİLDİLER.

10- AYNI YILDA BİZLER, MESLEK YÜKSEK OKULU, KIZ MESLEK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MEZUNU KADROLU USTA ÖĞRETİCİLER ANLAŞILAMAYAN BİR NEDENLE GENEL İDARE HİZMETLERİ SINIFINDA GÖSTERİLDİK.
"BU UYGULAMA ANAYASAMIZIN 70. MADDESİNE AYKIRIDIR."

11- AYRICA, 222 SAYILI İLKÖĞRETİM VE EĞİTİM KANUNUN DA ORTAOKUL MEZUNLARINA DA ÖĞRETMENLİK HAKKI VERİLMİŞTİR BU KANUN HALEN GEÇERLİDİR.

12- 1986-1987 YILLARINDA LİSE MEZUNU BÜTÜN ÖĞRETMENLER İÇİN HAZIRLANAN ÖN LİSANS PROGRAMINA ALINMADIK, BAŞVURULARIMIZ RET EDİLDİ, NEDENİ İSE; SİZLER ÖĞRETMENLİK YAPIYORSUNUZ, FAKAT GENEL İDARE HİZMETLERİ SINIFINDA GÖSTERİLDİĞİNİZ İÇİN BU HAKTAN YARARLANAMAZSINIZ CEVABI VERİLDİ.
BU DURUMDA, EŞİTLİK İLKESİ DOĞRULTUSUNDA MESLEĞİMİZDE NASIL İLERLEYEBİLİRİZ.

13- BU GÜN BİLE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARIMIZDA, EĞİTİM ÖĞRETİM HİZMETLERİ SINIFINDA MESLEK LİSESİ MEZUNU ARKADAŞLARIMIZ GÖREV YAPMAKTA VE SINIFININ BÜTÜN HAKLARINDAN YARARLANMAKTALAR. AYNI GÖREVLERİ YAPMAKTA OLAN, MESLEK LİSESİ MEZUNU KADROLU USTA ÖĞRETİCİLER İSE BÜTÜN HAKLARDAN MAĞDUR EDİLMEKTELER.

14- KADEME VE DERECE İLERLEMELERİNDE ÖNÜMÜZ KAPALI OLDUĞU İÇİN EĞİTİM ÖĞRETİM HİZMETLERİ SINIFINDA OLANLAR GİBİ İLERLEME YAPAMIYORUZ.

15- EVLİLİK YAPTIĞIMIZ VE EŞ DURUMUNDAN TAYİN İSTEDİĞİMİZDE, BİZLERDEN TAYİN OLMAK İÇİN İSTEDİĞİMİZ YERE MEMUR OLARAK GİDEBİLECEĞİMİZİ SÖYLİYEREK ELİMİZDEN DİLEKÇE ALMAK İSTİYORLAR VE ALIYORLAR.

16- BİZ MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA YAPILAN HAKSIZLIK GÖZ ARDI EDİLMEKTE, BİZ MESLEK LİSESİ MEZUNLARININ ÖĞRENİMLERİNDEN KAYNAKLANAN, KAZANDIKLARI YASAL HAKLARI HİÇE SAYILMAKTA, MESLEK LİSESİ MEZUNU OLMANIN KARŞILIĞI AÇIKÇA DAYANAKSIZCA YOK EDİLMEKTEDİR. OYSA BU HAK NEDENSE DİĞER MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA AYNI BAKANLIK TARAFINDAN VERİLMİŞTİR, BU UYGULAMA ÇİFTE STANDARTIN ÖTESİNDE HUKUK KURALLARINA VE MEVZUATA UYMAMAKTADIR.

Bu bağlamda, maksadı aşan bir amacımızın olmadığını, eşit işe eşit ücret ilkesinin göz önüne alınarak, yasalar, yönetmelikler ve belgelediğimiz diğer emsallerimiz doğrultusunda eğitim görevlilerimizin de değerlendirilmesi yapılarak gereken önem verilmelidir. Bizlere uygulanan olumsuz haksız ve moral bozucu işlemlere rağmen ülkemize hizmet vermeye devam ediyoruz ve devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz kadroya uygulanan olumsuz işlemlerin düzeltilmesini, geri dönülmez mağduriyetimizin önlenmesini SAYGIYLA ARZ EDERİM.

Çatalca Mesleki Eğitim Merkezi
Müdürlüğü
Kadrolu Usta Öğretici

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber