Edirne'de termometreler 38 dereceyi gösterdi

Edirne'de etkili olan sıcaklar dışarıda bulunmak zorunda kalan insanları olumsuz etkiliyor. Aşırı sıcaklığa bağlı olarak termometreler 38 dereceyi gösterdi. Nemin de eklenmesiyle havalar bunaltıcı bir hal aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sıcakların etkisinden kurtulmak isteyen vatandaşlar genellikle işyerlerinin gölgesinde ilerlemeye çalışıyor. Yaz sıcağı en çok da çocukları etkilemeye başladı. Çarşıda gezen çocuklar sıcaktan kurtulmak için kendilerini fıskiyelerin altına attı. Atatürk Anıtı önünde bulunan su fıskiyelerinin altına giren çocuklar serin suyun tadını çıkardı. Bir kısım insanlar da sıcaktan kurtulmak için ağaçların gölgesini mesken tuttu. Selimiye Meydanı'nda bulunan ağaçların altına giren bazı vatandaşlar sıcak havayı uyuyarak atlatmaya çalıştı.

Aşırı sıcaklar ocak önünde çalışmak zorunda kalan insanları da olumsuz etkiliyor. Döner ustası Hacı Sevinç, dışarıda 40 derece civarında seyreden sıcaklığın etkisini ocak önünde daha fazla hissettiğini söyledi. Dönerciliğin kendi mesleği olduğunu ve ekmek parasını bu işten kazandığını belirten Sevinç, Ramazan günlerinin daha sıcak geçeceği tahmininde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber