Bakan Günay: Üniversitelerde Nasreddin Hoca kürsüsü açılmalı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Nasreddin Hoca'nın fıkraları, nükteleri hep çocuklaştırıldı. Halbuki Hoca gibi büyük bir değer, büyük bir mütefekkir, liselerde hatta üniversitelerde ders olarak okutulmalı ve bir kürsü açılmalıldır." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Günay, 53. Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri'nin kapanış töreni için Akşehir'e geldi. Bakan Günay, tarihi ve turistik mekanları gezdikten sonra ?Altın Eşek Ödül Törenine' katıldı. Akşehir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Günay, Akşehir'e daha önce de geldiğini belirtti. "Geldiğim tüm ziyaretlerde hep Akşehir insanının güler yüzlülüğüyle tanıştım" diyen Günay, "Nasreddin Hoca'nın burayla özdeşleşmesi boşuna değil. Ama benim Nasreddin Hoca'ya karşı bir haksızlık yapıldığı endişem var. Hoca'nın fıkraları, nükteleri hep çocuklaştırıldı. Halbuki Hoca gibi büyük bir değerin, büyük bir mütefekkirin liselerde hatta üniversitelerde ders olarak, felsefe adı altında okutulmalı ve bir kürsü açılmalıldır.? diye konuştu.

Bakan Günay, Belediye Başkanı'nın Akşehir'deki tarihi evlerin restorasyonu için yaptığı destek çağrısına da olumlu cevap verdi. Günay, "Bu zamana kadar Akşehir'den bize gelen her isteği yanıtsız bırakmadık. Her türlü desteği vermeye hazırız. Bu bizim için Nasreddin Hoca'ya, onun diyarı olan Akşehir'e bir borcumuzudur." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber