'Kortizonu kestik Ecevit düzeldi'/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon'da Ecevit tartışması sürüyor

Ergenekon'un 202'nci duruşmasına Başbakan Bülent Ecevit'in tedavisi damga vurdu. Tanık olarak dinlenen Ecevit'in ortopedi uzmanı Mücahit Pehlivan, Başkent Üniversitesi'nin verdiği kortizonu kesince Ecevit'in düzeldiğini savundu. Dönemin rektörü Prof. Haberal ise bu iddiayı eleştirdi.

Eskİ Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 68'i tutuklu 273 sanıklı ?Ergenekon? davasının 202'nci duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşmaya, CHP Zonguldak Milletvekili ve eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, CHP İzmir Milletvekilli gazeteci Mustafa Balbay da aralarında bulunduğu 43 tutuklu sanık katıldı.

?Pehlivan tarafsız değil?

Haberal'ın avukatı Dilek Helvacı söz alarak, müvekkilinin cebir ve şiddet kullanarak hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek iddiasıyla suçlandığını anımsatarak, Pehlivan'ın AK Parti'den milletvekilliği yaptığını, olayın tarafı olduğu için tanık olarak dinlenilmemesi gerektiğini savundu. Mahkeme heyetine başkanı hakim Hüsnü Çalmuk ise ?Yetki bendedir? diyerek, Helvacı'nın talebini reddetti.

?Kemikleri cam gibiydi?

Merhum Başbakan Bülent Ecevit'in ortopedi tedavisini yapan eski AK Parti Milletvekili Mücahit Pehlivan, tanık olarak dinlendi. Pehlivan, Ecevit'in tedavi süreciyle ilgili şunları anlattı: ?Ecevit'in eski koruma müdürü ve eski milletvekili Recai Birgün, bana bir hastası olduğunu söyledi. Muayeneye gidince bana hastanın Başbakan olduğunu ve çok gizli şekilde gelip muayene ederek kimseye söz etmememi istedi. 2002 Eylül başında buluştuk. Başbakanlık konutuna korumalar arasında gizlice gece gittik. Elle muayene yaptım. Ecevit'in sırt bölgesinde ağrısı vardı. Sonra gizlice röntgen cihazını konuta sokarak, film çektik. Sırt bölgesinde, 8'inci omurgasında kırık çıktı. Bana, '8 ay yatması gerekir mi?' diye sordular. Ben de 'MR çekmemiz gerekir' dedim. MR çekildi. Başkent Üniversitesi Hastanesi tarafından verilen dosyayı inceledikten sonra onlara brifing verdim. Ecevit korse kullanıyordu. Evden çıkamıyordu. Yatmasına gerek olmadığını, ayağa kalkıp hareket etmesini söyledim. Sonra Ecevit nörolog ve kardiyoloji uzmanları tarafından muayene edildi. Kırığın nedenini araştırdık. Kemik yoğunluğu azdı. Kemikleri helva gibi, cam gibi, dokunduğunda kırılacak durumdaydı. Başkent Üniversitesi Hastanesi'nin verdiği kortizonu kestik.

Kemik erimesini düzeltmek için ilaç verdik. Korsesini çıkardık. Sakat arabası gibi bir arabaya konuluyordu. Bunları değiştirdik. ?Normal hayatına dönsün' dedik. Başbakan, normal hayatına döndü. Kortizon nörolojik rahatsızlığı için veriliyordu. Kortizona devam etseydi, yürürken kemikleri kırılır, felç olurdu.?

Bomba uzmanı görevi verdiler

Hakim Hüsnü Çalmuk, ?Sizin Ecevit'i iyileştiren doktor unvanınız var. Siz hiç yakalanmadan nasıl içeriye girdiniz?? sözleri üzerine Pehlivan, konuta korumalar arasında gizlice gittiklerini tekrarladı. Çalmuk'un ?Kortizonu kesince mi bu sonuç doğdu?? sorusuna, Pehlivan, ?Evet, önemli bir ilaç. Evde lavman malzemeleri vardı. Her gün lavman yapılıyordu. Biz ameliyata girecek hastalara yaparız. Bunu kestik. En önemlisi, aktif yaşama döndürdük. Hareket kısıtlılığını kestik? yanıtını verdi. Ecevit'in iyileşmesinin ardından Başbakan'ın her gittiği yere götürüldüğünü belirten Pehlivan, ?Bütün seyahatlerinde yanındaydım. Bomba uzmanı olarak uçakta yer aldım. Tanınan bir kişi olduğum için gözlük kullanıyordum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber