Polis kimliğini gösterip burnumu kırdı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 08:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Aktepe Polis Karakolu'nda görevli polis memuru Y.Y. çocuğuyla kavga eden 13 yaşındaki Furkan Burak Acar'ın burnunu kırdı. İddiayı reddeden Y.Y. "Yakalarsam belki döverdim ama benden kaçarken yere düştü ve burnunu kırdı" diyerek kendini savundu

TAHİR ALPEREN / ANKARA

Geçtiğimiz cuma günü kaldırımda arkadaşlarıyla oynayan Furkan Burak Acar (13) aralarında çıkan tatsızlık nedeniyle arkadaşıyla kavgaya tutuştu. Kavga ettiği arkadaşının babasına, Furkan'ın kendisine bıçak çektiğini söylemesi üzerine ise, Aktepe Polis Karakolu'nda polis memuru Y.Y. Furkan'ı orantısız güç kullanarak hastanelik etti. Öfkeli polis memuru Y.Y'nin Furkan Burak Acar'ın burnuna yumruk atması üzerine hastanelik olan Acar'ın ayrıca kafasına da 4-5 yumruk darbesi aldığı belirtildi. Adli Tıp raporuna göre, olayın basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilebek ölçüde hafif olmadığı belirtilirken, olay sonrası savcılık tarafından soruşturma açıldı.

'BIÇAK ÇEKTİ' DEYİNCE KENDİNDEN GEÇTİ

Olay Keçirören Aktepe Mahalesi'nde gerçekleşti. Arkadaşıyla arasında yaşanan tatsızlık nedeniyle kavgaya tutuşan 13 yaşındaki Furkan Burak Acar, kavga ettiği arkadaşının Aktepe Polis Karakolu'nda görevli polis memuru babası Y.Y. tarafından tartaklandı. Arkadaşının babasına Furkan'ın kendisine bıçak çektiğini söylemesi üzerine baba Y.Y. Furkan Burak Acar'ı bularak dövdüğü iddia edildi. Darba maruz kalan Acar, Y.Y.'nin kendisine kimlik sorduğunu, 'yok' cevabı alınca da kendi kimliğini göstererek burnuna vurduğunu ifade etti. Olayın mesai saati dışında yaşandığı öğrenildi

KAÇARKEN DÜŞTÜ YAKALASAM DÖVERDİM

Ailesi tarafından Dışkapı SSK Hastanesine kaldırılan Furkan'ın durumuna ilişkin Adli Tıp'dan da rapor alındı. Ertesi gün Emniyet Çocuk Şube'de parmak izi alınmak suretiyle bıçak çekip çekmediği tespit edilmeye çalışılan Furkan Burak Acar'ın aynı gün öğleden sonra ise Ankara Adliyesi'ne götürülerek ifadesi alındı. Yakın çevresinden alınan bilgiye göre, polis memuru Y.Y. Furkan'ı dövdüğünü inkar ederken, "Yakalarsam belki döverdim ama benden kaçarken yere düştü ve burnunu kırdı" diyerek kendini savunduğu belirtildi.

GELECEK PLANINI DEĞİŞTİRDİ

Acar ailesinin tek çocuğu olan 7.Sınıf öprencisi Furkan Burak Acar, bu olay başına gelene kadar polis olmak istediğini fakat artık polislerden nefret ettiğini söylerken, Furkan'ın annesi Narin Acar ve teyze Meryem Acar ise, karakoldaki amir ve komserlerin kendilerine anlayışlı davrandıklarını söylediklerini hatırlatarak, karakol amirlerinin kendilerine, Y.Y'nin geçen sene abisinin öldüğünü ve ailevi bazı problemler yaşadığını bu yüzden de bu olayı normal karşılamalarını istediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber