Kaymakam boşuna fırça yedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Temmuz 2005 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün sitemizde "Kaymakam azarlayan AKP'li vekile alkış" başlıklı bir haber yer almıştır. Bu haber Hürriyet gazetesinden alıntılanmıştır.

Haber metni şu şekildedir:

"Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde 4 ayrı depremden sonra bir türlü bitirilemeyen hasar tespit çalışmaları, tartışmalara yol açtı. İlçeye gelen AKP Bingöl Milletvekili Mahfuz Güler, gecikmelerden sorumlu tuttuğu Kaymakam Erkan Çapar'ı, Vali Vehbi Avuç ve diğer milletvekilleri ile muhtarların önünde azarladı.

Güler, şöyle dedi: ?Devletimiz Sosyal bir devlettir. Devlet, mağdur olmuş her vatandaşına konut yapmakla mükelleftir. Buradaki gecikmenin tek nedeninin, sizin yanlış tutum ve davranışlarınızdan kaynaklandığı görülmektedir. Başbakan, Karlıova İlçesinde deprem konutlarına başlandığını ve bitme aşamasında olduğunu biliyor. Biz ise daha hasar tespit çalışmasındayız. Bizleri büyük bir sıkıntıya soktuğunuzdan haberiniz var mı? Hangi akla hizmet ediyorsunuz?' Bu sözler karşısında Kaymakam sessiz kalırken, muhtarlar Güler'i alkışladı. "

BİR YORUM

Ancak, AKP'li vekil kaymakamı boşu boşuna fırçalamıştır.

Zira, 7269 sayılı Afet Kanununa göre hasar tespit çalışması yapmak Afet İşleri Genel Müdürlüğünün görevidir. Ve bu görevi de yürütmekte olan kişi Afet İşleri Genel Müdürü Neşet Özdemir ve Genel Müdür Yrd. Metin SERİN'e aittir.

Bu kişiler, Eski Bakana ( Zeki Ergezen) hoş görünmek için sayıyı arttırdılar. Önce, 1600'e çıkardılar, daha sonra kanunsuz olarak sayıyı 600'e düşürdüler.

Şu andaki mevcut sıkıntının sebebi aslında budur. Bu konu kaymakamın tamamen dışındadır.

Sayın Milletvekili şov yapmak için kaymakamı kullanmıştır.

Saygılarımla

NOT: Yukarıdaki yorum memurlar.net mailine iletilmiştir. Önemli görüldüğü için sitemiz tarafından yayımlanmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber