CHP, hava iş koluna grev yasağına getiren kanunun iptali için AYM'ye dava açtı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), hava iş koluna grev yasağı getiren 6321 Sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, "Uluslararası alanda kabul edilemez bu hatadan dönülmelidir" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve Ankara Milletvekili İzzet Çetin, CHP'li 120 milletvekilinin imzaladığı başvuru dilekçesini Anayasa Mahkemesi'ne sundu. CHP'nin hava iş koluna grev yasağı getiren 6321 Sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasına Hava-İş Sendikası üyesi işten çıkarılan bazı THY çalışanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi. Anayasa Mahkemesi önünde toplanan grup slogan atarak, kanunu protesto etti.

Başvurunun ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Çelebi, Anayasa Mahkemesi'ne sunulan dilekçenin siyasi olmadığını belirterek, 12 Eylül darbesi yasalarında bile havacılık iş kolunda grev yasağı getirilmediğini söyledi. Kanunun Anayasa'nın birçok maddesine, Türkiye'nin altına imza attığı ILO Sözleşmeleri ve Avrupa Sosyal Şartı'na aykırı olduğunu ileri süren Çelebi, "Uluslararası alanda da kabul edilemez bu hatadan dönülmelidir. Sosyal devletin çöküşü insanlığın çöküşüdür. Bu dilekçe, emeğin, alın terinin, demokrasinin, sadece haklarını aradılar diye işlerine son verilen emekçilerle dayanışma dilekçesidir" diye konuştu.

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin ise, hava iş kolunda çalışan sendika üyesi 17 bin işçinin yıllardır gösterdiği büyük emek ve özveri sayesinde Türk Hava Yolları'nın dünyaca tanınan bir kurum haline geldiğini söyledi. Ayçin, ''Özverimizi, her türlü şartlarda uçakların yerde kalmaması adına kullanan bizler, çocuklarımıza ve ailemize ayırmamız gereken zamanı bu ülke insanlarına ayıran bizler ödüllendirilmemiz gerekirken, en temel hakkımız elimizden alınmış, grev hakkımız ortadan kaldırılmıştır'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber