Kayseri Şeker Fabrikası'nda grup terfi sınavları yapıldı

Kayseri Şeker Fabrikası'nda Grup Terfi Sınavları'nın ikincisi yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şirket, 2004 yılından bu yana yapılmayan Grup Terfi Sınavlarını Türk Şeker işbirliği içerisinde gerçekleştirerek, işçilerine terfi yolunu açmış oldu.

Gerçekleştirilen Grup Terfi Sınavları sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı grupta yapıldı. Türk Şeker Eğitim Daire Başkanlığı tarafından şeffaf bir şekilde gerçekleştirilen sınavlarda, 50'si mesleki, 20'si ise genel kültür soruları olmak üzere 70 sorudan oluşan sınava, sabah grubunda 14 kişi usta başı ve usta başı yardımcılığı, öğle grubu sınavında ise 264 kişi ustalık sınavında ter döktü.

Toplamda 278 işçinin katıldığı sınavlar öncesinde işçilere hitaben bir konuşma yapan Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, kameralar huzurunda gerçekleştirilen bu en şeffaf terfi sınavının, Kayseri Şeker Fabrikası'nın kurumsallaşması 2010 yılında atılan ilk adımın bu yılda devam etmesi adına önemli olduğunu vurguladı. Akay, "Şirketimizin eskisinden daha güçlü ve kurumsal bir yapıya ulaşmasını sağlamak adına tertiplediğimiz bu sınavlar, sizlerin geleceği adına olduğu kadar, şirketimizin geleceği içinde çok önemli bir yere sahiptir. Kalifiye personel ve kusursuz hizmet politikasında bizleri buluşturan bu kurumsallaşma yolunun ilk adımlarını birlikte atmış bulunmaktayız. 2004 yılından bu yana yapılmayan ve şirketimiz için olmazsa olmazlardan bir tanesi olan Grup Terfi Sınavlarını, bu yıl Türk Şeker Eğitim Daire Başkanlığı işbirliği ile gerçekleştirerek, tüm şaibe, torpil ve adam kayırma iddialarının önüne geçmiş bulunmaktayız." dedi.

Tüm sınavların kapalı devre kameralar tarafından takip edileceğini aktaran Akay, "Sizlerin ve bizlerin geleceği adına böyle bir uygulamanın gerçekleştirilmesi çok önemli bir eksiğin tamamlanması noktasında bizlere yardımcı olmaktadır. Bu sınavların ve sonucunda alınacak terfilerin şirketimize ve sizlere hayırlı olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber