Sinop'ta ?kamu memnuniyeti' anketi yapıldı

Sinop Valiliği tarafından merkez ile ilçeleri kapsayan ve bin 750 Sinoplu ile yüz yüze görüşülerek yapılan Sinop Kamu Memnuniyeti anketinin değerlendirme sonuçları açıklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu hizmetlerinin etkin, hızlı ve adil bir şekilde sunumuna katkı sağlamak, olası sorun alanlarını tespit edip iyileştirmelerde bulunmak ve halkın kamu hizmetlerinden memnuniyetini artırmaya yönelik olarak Sinop İl Özel İdaresi Sosyal ve Kültürel İşler Müdürlüğü tarafından Sinop merkez ve ilçelerini kapsayan ve bin 750 denekle yüz yüze görüşülerek yapılan kamuoyu araştırmasında öne çıkan sonuçlar değerlendirildi.

Çok başarılı kuruma 5, çok başarısız kuruma 1 verilerek yapılan anket sonucunda başarı durumuna göre ilk sırayı jandarma, ikinci sırayı Sinop Emniyet Müdürlüğü, üçüncü sırayı da polis merkezleri aldı.

Araştırmada, hizmet etkinliği ve vatandaşın hizmet sunumundan duyduğu memnuniyetin yanı sıra kamu kurumlarına vatandaşların duyduğu güven düzeyi belirlendi. Kamu kurumları başarı düzeyi sıralamasına göre en başarılı kurumlar sırasıyla jandarma, Emniyet Müdürlüğü, polis merkezleri, kaymakamlıklar, nüfus ve vatandaşlık müdürlüğü oldu. Ortalama başarının üzerinde başarı düzeyine sahip olan diğer kurumlar ise DSİ, özel idare, ilk ve orta dereceli okullar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü, müftülük, Milli Eğitim Müdürlüğü, gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü oldu.

Araştırmada, vatandaşın Sinop'ta kamu yönetiminin "temiz bir yönetim" anlayışıyla haksız talep, suiistimal gibi zaaflara karşı son derece başarılı bir yönetim ortaya koyduğu, bunun da vatandaş tarafından istatistiklere yansıtıldığı görülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber