Vali Yüksel'den il müdürlerine 'bürokrasiyi azaltın' talimatı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara İli 2012 Yılı III. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplandı. Toplantıda Vali Alaaddin Yüksel, il yöneticilerine bürokrasiyi azaltmaları talimatını verdi. Ankara'da kamu kurum ve kuruluşlarında 'o belgeyi getir, bu belgeyi götür, alt kata in, üst kata çık, bugün git yarın gel anlayışına' son verilmesini isteyen Vali Yüksel; hizmet anlayışının ?güler yüzlü, iltimassız, aracısız ve yansızlık' ilkelerine dayandırılması gerektiğini kaydetti.

Ankara İl Genel Meclisi Salonu'nda, 2012 yılının III. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Alâaddin Yüksel başkanlığında yapıldı. Vali Yüksel, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, temmuz itibariyle yatırımcı kuruluşlardan alınan izleme raporlarına göre, ilde uygulanan toplam proje sayısının bin 198, projelerin toplam bedelinin 9,85 milyar ve fiili ödeneğinin 1 milyar 500 milyon lira olduğunu, bu ödeneklerden dönem içerisinde 738 milyon lira nakdi harcama gerçekleştiğini bildirdi. Dönem sonu itibariyle projelerden 139'unun tamamlandığını, devam eden proje sayısının da 777 olduğunu dile getiren Vali Yüksel, ihale aşamasında olan proje sayısının ise 282 olduğunu anlattı.

Kamu kuruluşlarına ait projelerin 2012 III. Dönem itibaren fiil ödeneğe göre nakdi gerçekleşme oranının yüzde 50 olduğuna işaret eden Vali Yüksel, yatırımların gerçekleştirilmesinde hedeflerini mutlaka yakalayacaklarını vurguladı. Vali Yüksel, 2012 yılında en fazla yatırım yapılan alanlar arasında 414 projeyle eğitimin birinci, 184 projeyle ulaştırma sektörünün ikinci, 173 projeyle tarım sektörünün üçüncü, 52 projeyle kültür ve turizmin dördüncü ve 40 projeyle sağlık sektörünün beşinci sırada yer aldığını kaydetti. Vali Yüksel, 2012 yılının daha verimli bir şeklide sonuçlandırılması için tüm kurum ve kuruluşların yöneticilerinin gayretlerini arttırmasını istedi.

Alaaddin Yüksel, ayrıca daire amirlerinden sivil toplum kuruluşlarıyla yakın ilişki kurmalarını, yapacakları çalışmalarda demokrasinin enerjileri olan bu kuruluşlarla iş birliği yapmalarını istedi. Vali Yüksel, kamu kuruluşlarının sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği halinde olması durumunda yapılan çalışmalarda çok daha başarılı sonuçlar alınacağına olan inancını dile getirdi. Vali Yüksel, ?Kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet standartlarının yükseltilmesi çalışmalarını ve hizmet standartları tablolarını yeniden gözden geçiriniz. Kurumlara en çok hangi konularda başvuru yapıldığını tespit edip, hangi belgelerin vatandaştan isteneceği hususlarını yeniden belirleyin. Artık Ankara'da kamu kurum ve kuruluşlarında o belgeyi getir, bu belgeyi götür, alt kata in, üst kata çık, bugün git yarın gel anlayışına behemahal sona verilmelidir." dedi. Vali Yüksel; Ankara'da kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet anlayışının ?güler yüzlü, iltimassız, aracısız ve yansızlık' ilkelerine dayandırılması gerektiğini söyleyerek "Ankara'da bürokrasiyi ya azaltın ya azaltın." diye konuştu.

Toplantıda, daha sonra yatırımcı kuruluşların daire amirleri, yatırımlara ilişkin sunum yaptı. Ankara İl Koordinasyon Kurulu 2012 Yılı III. Dönem Toplantısı'na; büyükşehir belediyesi, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları il ve bölge müdürleri, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilciler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber