10 parmağında 10 marifet imam

Haber Giriş : 24 Temmuz 2005 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cemaat bu imamı örnek almalı!

Adanalı imam; güreş, tekvando, yüzme ve satrançta rakip tanımıyor. 3 dil bilen imamın en büyük hayali ise, Fenerbahçe'nin kongre üyesi olmak!

10 parmağında 10 marifet imam

O, Ortadoğu ve Balkanlar'ın en büyük camisi olan Adana'daki Sabancı Merkez Camii'sinin imamı. Ancak Burhan Çınar'ın tek özelliği bu değil. 2 fakülte bitiren Çınar, çok yönlü kişiliği ile de meslektaşlarına örnek oluyor.

Adana'da, Sabancı Merkez Camii'sinin başimamı Burhan Çınar (44), spordan, sanata kadar çok yönlü kişiliği ile dikkat çekiyor. Kendisine Hz. Muhammed ve Atatürk'ün yaşamını örnek alan Çınar, iki fakülte bitirmiş ve iyi derecede, İngilizce, Arapça ve Boşnakça biliyor. Kur'an-ı Kerim- i 12 yaşında hafzettiğini belirten Çınar, ses, nota ve makam konusunda da oldukça yetenekli.

BİLARDO HAKEMLİĞİ YAPTI

3 kuşak imam ve sporcu bir aileden gelen Çınar, şunları söylüyor: "Eski pehlivan olan dedem Hafız Mustafa, Sultan Abdülhamit'e huzur imamlığı yapmış. Babam da hem hafız hem de çok ünlü bir pehlivandı. Başta futbol olmak üzere, güreş, siyah kuşak tekvando, atletizm, satranç, yüzme ve bilardoda çok önemli derecelerim var. Uluslararası müsabakalarda, Semih Saygıner'in de katıldığı bilardo maçlarında hakem olarak görev yaptım." Fanatik bir Fenerbahçeli olan örnek imam, takımının maçlarını da kaçırmıyor. Çınar, "Başkan Aziz Yıldırım ile tanışmak istiyorum. En büyük idealim Fenerbahçe'nin kongre üyesi olmak. Sarı kanaryalar bu sezon da şampiyon olacak" diyor. Yetenekli, heyecanlı ve spor düşkünü olduğu için arkadaşlarının kendisine "Baydo" taktığını söyleyen örnek imamın evinde 3 bin ciltlik bir kütüphanesi de var.

Örnek imam, şunları söylüyor: "Ülkemizde imamlar, sakin, etliye sütlüye dokunmayan, masaya vuramayan, hoşgörülü kişiler olarak bilinir. Aramızda benden daha yeteneklileri de var. Onların en büyük korkusu 'aykırı imam' konumuna düşmemektir. Bunun değişmesi için uğraş veriyoruz. Yeter ki, ölçüyü kaçırmayalım."

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber