Kendi öldü organları başka bir bedende yaşayacak

Yüksek tansiyon ve böbrek yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü geçekleşen Nurullah Koyun'un organları bağışlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 10 gün önce Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Nurullah Koyun'un beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından, ailesi, organlarını bağışlama kararı aldı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ikamet eden, 4 çocuklu ailenin 4. çocuğu olan Nurullah Koyun (12), yüksek tansiyon ve böbrek yetmezliği nedeniyle Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde kaldırıldı. Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan Nurullah Koyun'un beyin ölümü gerçekleşince ailesi, gencin organlarını, ihtiyaç sahibi kişilere verilmek üzere bağışladı. Nurullah Koyun'un akciğer, karaciğer ve kalbini bağışlayan ailesi, organlarının başka vücutta hayat bulacağını bunun 3 cana can katacağını söyledi.

Nurullah Koyun'un ağabeyi Fatih Koyun, ?Kardeşim, yaklaşık 2-3 senedir bu hastalıkla savaşıyordu. Kardeşimin beyin ölümü gerçekleşince Sağlık Bakanlığı'ndan bizi telefonla arayıp, organ bağışlamamız konusunda talepte bulunuldu. Bizler de ailece ortak bir karar alıp durumu bildirdik.? dedi.

Anne Sabahat Koyun ise oğlunun başka canlarda yaşamaya devam edeceğinden mutlu olduğunu belirterek, ?Oğlumun organlarıyla hayat bulacak kişiler ile görüşmek isterim. Onlar da benim bir parçam gibi olacak.? diye konuştu.

Batman Bölge Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Suat Türkoğlu, Nurullah Koyun'un 2 Temmuz tarihinde böbrek yetmezliği ile Mardin'den Batman'a getirildiğini belirterek, ?İlk gün ameliyata alındı. Bugün ise beyin ölümü gerçekleşti. Aile, ortak bir karar alarak karaciğerini, akciğerini ve kalbini bağışladı. Bağışlanan organlar için uzman ekipler gelecek. Karaciğer nakli için Diyarbakır'dan bir ekip gelecek, akciğer ve kalp için de Batı illerden ekipler gelecek.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber