Sivas Polis Meslek Yüksekokulu 294 polis adayını mezun etti

Sivas Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO), 294 polis adayını yetiştirerek mezun etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 20:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mezuniyet töreninde son zamanlarda internette en çok izlenen ?Oğlum bak git' videosu canlandırıldı. Adayların öğrendikleri konularla ilgili gösteri sundukları bölümde yer verilen gösteri, büyük alkış aldı.

PMYO'da düzenlenen törende konuşan Vali Vekili Veysel Çiftçi, ?Polis teşkilatımızdaki üniversite mezunu polislerin oranı yüzde 30'lara ulaşmış durumda. Güvenlik ve asayişin sağlanmasında büyük görevler üstlenen emniyet teşkilatı, modern çağın üstün vasıflı polisleri olarak sizlerin katılımıyla daha da güçlenecektir.? dedi.

Sivas PMYO Müdürü Celal Bodur ise polis adaylarına seslenerek, "Yoğun bir eğitim dönemini geride bıraktınız, canınızı dişinize takarak başarıyla tamamladınız, dünyanın en saygın ve kutsal mesleklerinden biri olan polislik mesleğine katılmaya hak kazandınız, hepinize çalışma hayatınızda üstün başarılar diliyorum.? ifadelerini kullandı.

Okul birincisi Celal Kiycak ise "Cumhuriyet'in teminatı olan polis teşkilatına adım atan polis adayları olarak, şartlar ne olursa olsun dün olduğu gibi hukuk çerçevesinde verilen görevleri en iyi şekilde yerine getireceğiz.? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, polis adayları, okulda öğrendikleri yakalama teknikleriyle ilgili gösteri sundu. Gösteride, son zamanlarda internette en çok izlenen ?Oğlum bak git' videosu da canlandırıldı. Sunulan gösteriler izleyenlerden büyük alkış aldı. Tören, polis adaylarına diplomaların verilmesiyle devam etti. Dönem birincisi Celal Kiycak'ın yaş kütüğüne isminin yazılı olduğu plaketi çakmasının ardından adaylar yemin etti.

Yemin töreni sonrası polis adayları şapkalarını havaya fırlatarak büyük sevinç yaşadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber