Esenler Hükümet Konağı temeli atıldı

İstanbul'un Esenler ilçesi 18 yıldır beklediği Hükümet Konağı'na sonunda kavuşuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Menderes Mahallesi'nde 3 bin metrekarelik alana yapılacak Hükümet Konağı'nın temel atma törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve çok sayıda vatandaşın katılımı ve dualarıyla gerçekleştirildi.

Temel atma töreninde konuşma yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, hız kesmeden yatırımlara devam edeceklerini belirtti. Şahin, ?18 yıldır Esenler ilçemiz hükümet konağına kavuşamamıştı. Bu eksiklik belediye, halk ve sivil toplum kuruluşları tarafından dile getirildi. Başbakanımızın yakın ilgi ve takibiyle ve bakanlığımızın konuya çözüm anlayışı ile yaklaşım sonucuyla Esenler ilçemizin ilçe oluşunun en önemli işareti olan hükümet konağının temel atma töreni mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız.? dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise çok mutlu bin güne tanıklık ettiklerini vurgulayarak şunları söyledi: ?Derin bir özlemle beklediğimiz mutlu sona önemli bir adım attığımız çok hususi bir gün. Esenler'in peş peşe gerçekleşen hayalleri içerisinde en güçlü hayallerinden birisi hükümet konağı arzusunun temele harcın konulacağı bir gün. Birlikte böylesine bir mutluluğu, keyfi ve hizmeti heyecanını paylaşmak bizleri onurlandırıyor. İnşallah 2013'ün sonunda da hükümet konağı binasının açılışını yapacağız. Katılan herkese teşekkür ederim.?

Açılış töreninde konuşma yapan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu mutlu bir gün yaşadıklarını ifade etti. Madenoğlu, ?Bugün Esenlerli vatandaşlarımızın tam 18 yıldır bekledikleri bir hükümet konağına kavuşmanın ilk adımının atıldığı gündür.? diye konuştu.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu temel atma töreni ile bugünün tarihi bir gün olduğunu söyledi. Göksu, ?Hükümet konağı sorununun artık çözülemez dendiği bir ortamda herkes bir emek sarf etti. Netice itibariyle bu emeğin bir ürüne dönüşmesi bugün nasip oldu.? şeklinde konuştu.

500 gün sürecek olan Hükümet Konağı inşaatının 2013'ün sonunda hizmete açılması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber