Ulusal ajans, YİBO'nun projesini destekleyecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 23:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

KARAYAKA BAŞARALAR YİBO'NUN PROJE BAŞARISI

Gündeme genellikle olumsuz haberlerle gelen Yatılı İlköğretim Bölge Okullarıyla (YİBO) ilgili olarak, bu sefer oldukça güzel bir haber sunuyoruz.

Gençlik Programı Şubat 2012 Dönemi Proje Başvuruları Değerlendirme Sonuçları açıklandı. Karayaka Başaralar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu proje ekibi tarafından tamamen farklı ve özgün bir formatta hazırlanarak Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı Türk Ulusal Ajansı'na sunulan; Gençlik alanında Avrupa işbirliği için destek (yia-na-action5) Eylemi Gençler ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanlar İçin Toplantılar (yia-na-action5-action51) Alt Eylemi alanında ***Pardon! "Fark"edemedik? - Pardon! "Ignored" up to now but not anymore*** isimli proje kabul edildi.

Karayaka Başaralar YİBO öğretmeni Yakup GÜRLEK öncülüğünde, tamamen farklı ve özgün bir formatta hazırlanarak Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türk Ulusal Ajansı'na sunulan proje daha ilk başvurusunda kabul edildi. Erbaa Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı kurumlar arasında ilk defa bu miktarda bir proje Ulusal Ajans tarafından kabul edilmiştir. Proje bütçesi; AB Eğitim ve Gençlik Programları hibesi ve program gereği sponsor destekleriyle birlikte 58 110 ? ' dur.

Erbaa'da, Ankara'da ve İstanbul'da üç aşamalı olarak gerçekleştirilecek projede; YİBO mezunu genç kızların ve kadınların STK'larda aktif rol alması ve kendi ayakları üzerinde durmaları önemsenmiştir. Proje; demokratik yaşam ve kadın teması, kadınların demokratik süreçlerde ve STK'larda aktif rol alması çerçevesinde örüntülenmiştir.

Proje lideri Yakup GÜRLEK; "Gerek teması gerekse konusu bakımından tamamen özgün olan bu projede yereldeki YİBO mezunu gençlerin demokratik süreçlere aktif katılım sağlamaları ve STK'larda etkin rol almaları ihtiyaçlarının karşılanması öngörülmüştür. Projede otobüs semineri, temalı meslek ve hobi kursları, duyur-sunu, afiş okuma, oryantiring gibi yaygın eğitim yöntemleriyle yaparak yaşayarak deneyimsel öğrenmeye ağırlık verdiklerini ve gençlerin hayatlarına artı katmayı hedeflediklerini belirtmiştir. Projenin Erbaa ayağında 2 akademisyenin, 1 gazetecinin ve 2 STK temsilcisinin katılımıyla 5 günlük bir seminer yapacaklarını, Ankara ayağında Meclis'i ziyaret ederek bir oturumu canlı izleyeceklerini, kadınlar üzerine çalışma yapan ODTÜ Kadın Çalışmaları Anabilim Dalını ziyaret edeceklerini, İstanbul ayağında ise gençler ve kadınlar üzerine çalışma yapan STK'larla ortak çalışmalar yapacaklarını söylemiştir. Projenin sonunda hedef kitleden 5'er gönüllü Samsun, Ordu ve Şanlıurfa'daki STK'larda üçer sunum gerçekleştireceklerdir." açıklamasını yapmıştır.

9 ay sürecek projede 7 farklı ve her bir haftası temalarla örüntülenmiş hobi kursları; felsefi, sosyolojik ve psikolojik alanlarla ilişkilendirilerek planlanmıştır. Kurslar sonunda katılımcılara belge verilecektir.

Gençlerimize; aile sıcaklığı ve anne baba şefkatiyle yaklaşarak Türk Eğitim sistemi felsefesinden ve Avrupa Birliği öngörülerinden hareketle modern dünyanın gereklerine ve çağın ihtiyaçlarına uygun bir eğitim- öğretim imkanı ve hizmeti sunmayı amaç edinmiş Karayaka Başaralar Yatılı İlköğretim Bölge Okulunun bu başarısında gerek bütçesiyle gerekse içeriğiyle ve faaliyetleriyle ilçede ve ilde bir ilke imza atılmıştır.

Yeni gelen bugünün çocuğu yarının gençlerine hayalindeki "yuva", mezun olan ve toplumsal hayata atılan gençlere unutamayacağı bir "rüya" olmayı misyon edinmiş Karayaka Başaralar Yatılı İlköğretim Bölge Okulunun bu başarısı, kendilerini gençlere ve gençlik çalışmalarına adamış gönüllülerin (proje ekibi) paylaşılan liderliği esas aldığı bir ekip çalışmasıyla başarılmıştır.

Projenin yasal temsilciliğini Yakup GÜRLEK, proje sorumluluğunu Yeşim UTKU üstlenmişledir. Ayrıca projede Karayaka Başaralar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğretmenlerinden Fahrettin MERT, Fatih SEZER, Duygu Serap YILMAZ, Esra SAYİD, Tahir ETGÜER ve Ayşe ÖVEYİK gönüllü olarak yer almaktadırlar.

Projede Okul Müdürü Durmuş BAŞ organizasyon liderliği bağlamında, öğretmenlerden Beylül OKTAY ve Mustafa DEMİR ise etkinliklerin altyapısının oluşturulması bağlamında kolaylaştırıcı olarak görev almışlardır.
Projenin sponsorları; tüzel kişilikler olarak Erbaa Belediyesi, Lüks EROVA Turizm A.Ş., İstasyon Kırtasiye Kitapevi, Sultan Sofrası, Şelale Alışveriş Dünyası özel kişilikler olarak okul müdür yardımcıları Faruk ÖZGÜL, Selami VANLI ve Mustafa BULUT üstlenmişlerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber