Mezarlıkta yangın

Mersin'in Mut ilçesine bağlı Kelce köyünde çıkan yangında mezarlık yanarken, alevler bölgedeki evlere sıçramadan söndürüldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, Kelce köyünde mezarlıktan dumanların yükseldiğini gören köylüler, durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi alıp, yangının çıkış nedenini araştırırken, Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler şiddetini arttıran yangını söndürmek için yoğun çaba harcadı. Yangında mezarlık tamamen yanarken, alevler çevredeki ev ve bahçelere sıçramadan kontrol altına alınıp söndürüldü.

Köylüler, yangın öncesinde beyaz bir minibüsle mezarlığa gelenler olduğunu, bu grubun mezarlıktaki bir kabrin başında dua okuduktan sonra bölgeden ayrıldığını, daha sonra dua okunan mezarın bulunduğu bölgeden dumanlar yükseldiğini belirttiler. Mezarlığın bulunduğu alanda kuru otların çok olduğunu, bu nedenle de yangının kısa sürede büyüdüğünü ifade eden vatandaşlar, yoğun duman ve rüzgarın etkisiyle şiddetini arttıran yangına müdahale edemediklerini söylediler. Yangında 5 dönümlük mezarlık tamamen yanarken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber