Tarsus'a yabancı özel okul yapılacak

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaklaşık 15 milyon dolarlık bütçe ile yabancı özel okul yapılacağı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarsuslu Proje CEO'su, Amerikan Birleşik Devletleri West Virginia Kansas eyalatinde 6 okulları bulunan EDUKAN yöneticileri Mark Sarver, Steve Rone, Leslis Mason ve Türk yatırımcı Hasan Kalyoncu ile birlikte Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi'ni makamında ziyaret etti.

Burada konuşan Ahmet Uyan, EDUKAN Okulları'nın oldukça saygın bir eğitim kurumu olduğunu ifade ederek, "Tarsus'a yaklaşık 10 ile 15 milyon dolarlık bütçe ile yeni bir yabancı özel okul kurmak yapmak istiyor. Şu anda prensipte anlaşılmış durumda. Kurulacak olan okulun anaokulunda başlayarak, lise son sınıfa kadar devam edecek. Kurulmak istenen okulun en büyük özelliği ise online sistem üzerinde de eğitim verecek olması" dedi.

Şu anda arsa arayışlarının devam ettiğini belirten Ahmet Uyan, yabancı özel okulun 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı'na yetiştirileceğini de sözlerine ekledi. EDUKAN Eğitim Kurumu Yöneticisi Mark Sarver, Tarsus'a eğitim alanında yatırım yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, devlet yetkililerinden kendilerine destek olmalarını istedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, eğitime yapılan yardımları devlet olarak desteklemeye daima hazır olduklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber