Başbakan Erdoğan: İktidarımız, PKK silahları bırakana kadar mücadeleye devam edecek/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İktidarımız, terör örgütü silahları bırakana kadar mücadeleye devam edecek."

Başbakan Erdoğan, ''9,5 yıl boyunca terörden kaynaklanan sorunları çözmek için çalıştık, mücadele ettik. Önümüzdeki engellerin büyük bölümünü aştığımıza inanıyorum. Silah üzerinden, ölüm üzerinden, acı üzerinden, baskı üzerinden, baskı ve tehdit üzerinden kurulan oyunların hepsi de bir bir çöktü ve çöküyor. İnşallah terör sorununu uzak olmayan bir gelecekte hep birlikte çözecek, altyapısını önemli ölçüde kurduğumuz yatırım üretim, istihdam odaklı gündemle yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bölücü terör örgütüyle iktidarımızın müzakeresi, görüşmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Bölücü terör örgütüyle bizim ancak mücadelemiz söz konusudur. Silahları bıraktıkları ana kadar bu mücadele devam edecektir ve kimse burada bizden başka bir şey beklemesin. Söylenenlerin hiçbirine de aldırmıyoruz, aldırmayacağız. Kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz, bundan sonra da bu böyle devam edecek. Biz parlamento çatısı altındaki temsilcileriyle müzakere ederiz ama terör örgütü mensuplarıyla asla kimse bizden böyle bir şey beklemesin'' şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2002 sonunda iktidarı MHP, DSP ve ANAP ortaklığından aldıklarını ve IMF'ye de 23,5 milyar dolar borç bulunduğunu anımsatarak, ''Şimdi ne oldu. 1,7 milyar dolar. Bak nereden nereye düştü. Onlar borçlandı, biz ödedik. Şimdi IMF'nin sıkıntısı var. Merkez Bankamız onların kasasına 5 milyar dolar koydu. Dün alan eldik, bugün veren el olduk. Çok daha ilgincini söyleyeceğim. Merkez Bankası'nın kasasında ne vardı biliyor musunuz? 27 milyar dolar. Şu anda Merkez Bankası'nın kasasında ne var biliyor musunuz? 97 milyar dolar var'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber