Amasya Üniversitesi, spor birimlerini halkın kullanımına açtı

Amasya Üniversitesi sporun bütün dallarını, en alt yaş gruplarından başlayarak toplumun her kesiminde yaşam tarzı haline getirmek için tüm spor birimlerini halkın kullanımına açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 20:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, ekip çalışmasını kendine güven ve disiplin gibi unsurları ruhunda barındıran 'basketbol' sporuna Amasyalı gençlerin ilgisini arttırmanın ve özellikle yaz aylarında onlara iyi bir alternatif oluşturmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Orbay, "Aynı zamanda akademik bir disiplin içerisinde yürütülen bu tür faaliyetlerin önümüzdeki dönemlerde ulusal ve uluslararası boyutta meyvelerini vereceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda ?Türkiye Basketbol Federasyonu'nun organize ettiği 12 Dev Adam Basketbol Okulları spor salonumuzda çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

12 Dev Adam Basketbol Okulları Amasya Antrenörü İbrahim Akön, yaptıkları çalışmanın Amasya Üniversitesi'nin ortak bir parçasına dönüştüğünü ifade ederken, "12 Dev Adam Basketbol Okulları Türkiye genelinde 2002 yılında faaliyetlerine başlamış olup, şu an da 65 merkezde çalışmalarımız devam etmektedir. Bu merkezlerden biri de Amasya'da olup burada da 8 yıldır faaliyet göstermektedir. Amasya'da okullumuzun yapmış olduğu faaliyetlerden 8 yıl içerisinde yaklaşık 2 bin kişi faydalandı. Şu anda 7-14 yaş grubu 150-200 kişi spor eğitimi alıyor. Okulumuza devam eden kişilerin günlük yaşantıları daha planlı bir hale geliyor. Çocuklarımız ne yemeleri gerektiğinden tutun da, ne zaman uyumaları gerektiğine kadar her konuda disipline oluyorlar." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber