Kaybolan Avustralyalı turist ölü bulundu

Savaş alanlarını ziyaret için geldiği Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda kaybolan Avustralyalı bir turist, ölmüş halde bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 00:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, Avustralyalı Barry Garret (62), oğlu David ile birlikte, atalarının 97 yıl önce çıkartma yaptığı Arıburnu Yarlarında yürüyüşe çıktı. Şarapnel Vadisi'nden yürüyen Barry Garret, Korku Deresi mevkii yakınlarında fenalaştı. Babasının rahatsızlandığını gören David Garret, yardım getirmek için yanından ayrıldı. Yolda kaybolmamak için tişörtünü bir ağaca bağlayan ve yol boyunca çeşitli işaretler bırakan David Garret, Arıburnu Tepesi'ne çıkmayı başardı. Buradaki ziyaretçilere durumu anlatan şahıs, yardım istedi. Vatandaşlar, durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

Kabatepe Jandarma Karakol Komutanlığı ve Eceabat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Barry Garret'ı bulabilmek için çalışma başlattı. Ancak David Garret, koyduğu işaretleri bulamayınca, fenalaşan adama ulaşılamadı. Jandarma ekipleri, durumu Çanakkale'de konuşlu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Ekipleri'ne bildirdi. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) bölgede arama çalışması başlattı. Havadan da yangın söndürme helikopterinin destek verdiği çalışmalar sonucunda, Avustralyalı turistin cenazesi bulundu. Yaklaşık 4 saat sonra ulaşılabilen cenaze, UMKE ekiplerince Anzak koyuna indirildi ve buradan Eceabat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Barry Garret'ın, fenalaştıktan sonra bir süre daha yürümeye çalıştığı, ancak yüz üstü düşüp bir süre yuvarlandığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber