Babasını öldürmekle suçlanan sanığa, 18 yıla kadar hapis cezası istemi

ADANA'da kendisine küfredip bıçakla saldırdığını ileri sürdüğü babası 54 yaşındaki İsa Dağparçası'nı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 31 yaşındaki Umut Dağparçası'nın 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanık Dağparçası, "İnsan babasını öldürür mü?" diyerek suçlamayı kabul etmedi. Annesi 52 yaşındaki Sevgi Dağparçası da oğlundan şikayetçi olmadı.

Olay, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Akkapı Mahallesi'nde geçen 5 Mayıs'ta meydana geldi. İddiaya göre, alkol alan İsa Dağparçası ile oğlu Umut Dağparçası arasında birlikte çalıştırdıkları kahvede hasılat ve çalışanların ücretlerinin ödenmesi konusunda tartışma çıktı. Tartışmanın ardından alkolün de etkisiyle öfkelenen İsa Dağparçası, oğlu Umut Dağparçası'na "Sen hırsızsın. Sen benden çalıyorsun" diyerek, eşi ve doğmamış bebeğine küfrederek elindeki bıçakla saldırdı. Kahvede çalışan Kamuran Kapıcıoğlu, İsa Dağparçası'nı tutarak sakinleştirmeye çalışırken, oğlu Umut Dağparçası da dışarı çıkarıldı. Kendisini tutan Kapıcıoğlu'na yumruk vurarak elinden kurtulan İsa Dağparçası, oğlunun bulunduğu yere giderek tekrar saldırdı. Baba ile oğul arasındaki boğuşma sırasında İsa Dağparçası alkolün de etkisiyle dengesini kaybedip yere düştü.

Kendine ait bıçakla bacağından tek bıçak darbesiyle yaralanan İsa Dağparçası, kaldırıldığı hastanede öldü. Olaydan 3 gün sonra polise teslim olan Umut Dağparçası, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Sanık hakkında 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın iddianamesinde, cinayetin 'olası kast ve tahrik altında' işlendiği öne sürülerek sanık Umut Dağparçası'nın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası yerine 12-18 yıl hapsi talep edildi.

Yargılanmasına başlanan sanık Umut Dağparçası, "İnsan babasını öldürür mü?" diyerek suçlamayı kabul etmedi.

Hazırlıktaki ifadelerine benzer savunma yapan sanık Dağparçası şunları söyledi:

"Babam para istedi. Olmadığını söyleyince anneme küfretti, bana yumruk attı. Kaçtım, üzerime geldi. Kendisini tutmalarına karşın elindeki bıçakla küfrederek bana saldırdı. Alkollüydü, dengesini kaybedip yere düşerken kendi elindeki bıçakla bacağından yaralandı. Orada bulunanlardan birinden kemer alıp, kan kaybını önlemek için bağladım. Arkadaşlarım da tampon yaptı. Arabaya bindirip hastaneye gönderdim. Babamın öldüğünü öğrenince cenazesine katıldım, sonra da polise teslim oldum. Kazayla oldu" dedi.

Sanığın annesi Sevgi Dağparçası da oğlundan şikayetçi olmadığını söyleyerek "Ben olayı görmedim. Ancak kocam alkol aldığı zaman asabi olurdu. Etrafa küfrederek saldırırdı. Olay günü de alkollü olduğu için oğlumuza saldırmış. Yere düşerken kendi elindeki bıçakla yaralanmış. Oğlumdan şikayetçi değilim" dedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber