Atletlere hırsız şoku

ESKİŞEHİR'de, bugün başlayan Masterler Atletizm Şampiyonası'na katılan spoculardan 9'unun saha içindeki çimlerin üzerine bıraktığı çantalarındaki paraları çalındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Vali Sami Sönmez Spor Kompleksi'nde yapılan Masterler Atletizm Şampiyonası'na 15 bölgeden toplam 155 kadın ve erkek sporcu katıldı. 30 yaş üzeri kategorilerde düzenlenen müsabakaların ilk bölümünde 5 bin metrelik etap koşuldu. Koşuyu İstanbul bölgesi atletlerinden 56 yaşındaki Ender Öz, birinci tamamladı. Öz'e madalyasını Atletizm İl Temsilcisi Mithat Şahin taktı. Madalyasını aldıktan sonra, koşu öncesinde çimlerin üzerine bıraktığı çantasını yanına giden Öz, içindeki 580 dolar ve 110 TL'sinin çalındığını farketti. Öz, durumu diğer sporcu arkadaşlarına anlattı.

Bunun üzerine çantalarını kontrol eden diğer sporculardan Bursa bölgesinden Yasin Avcı'nın 180 TL, Ankara bölgesinden Nuh Bektaş'ın 45 TL ve İstanbul bölgesinden gülle atmada birinci olan Emel Korkmaz'ın ise 400 TL'sinin çalındığı ortaya çıktı. İsminin açıklanmasını istemeyen 5 atletin de çantalarından bir miktar paranın çalındığı öğrenildi. Bazı atletler yaşanan hırsızlık üzerine yarışı bırakıp, polise şikayetçi oldu.

Hırsızlık mağduru atletlerden Emel Korkmaz, ?Çantalarda ne kadar para varsa alınmış. Cep telefonları ile saatlere dokunulmamış. Hem şaşkınız hem de böyle bir camiada bu tür bir olayın yaşanmış olması nedeniyle utanç duyuyoruz? dedi.

BİR MADALYA 580 DOLARA MAL OLDU

Müsabakalar sürerken, polis, mağdur atletleri ifadelerine başvurmak üzere Sazova Polis Merkezi'ne götürdü. Ender Öz, polisteki ifadesinde, ?Hırsız çantada sadece 4 TL bırakmış. Bu işi yapanlar aklı başında insanlar çoğu 50 yaşın üzerinde. Büyük şaşkınlık içindeyiz. Bunu yapan kişi veya kişilerin hemen bulunarak atletizm camiasından dışlanması ve en ağır cezanın verilmesini istiyoruz. Böyle rezalet olamaz. Bir madalya bana 580 dolar ve 110 TL'ye mal oldu? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber