Tüm Polislere Çelik Yelek Giyin Talimatı

Diyarbakır'da çıkan olaylar kentin değişik yerlerinde sürerken, yüzleri maskeli bir grubun üzerinde silahlar bulunduğu ve polise silahlı saldırıda bulunacağı istihbaratı üzerine tüm görevlilerin çelik yelek giymesi talimatı verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ayrıca tüm görevlilerin olaylara zırhlı araçlarla müdahalede bulunulması ve kesinlikle araçlardan inmemeleri istendi. Polislere ara sokaklara girmemeleri talimatı da verilirken, çıkan olaylar yer yer sürüyor. Olaylarda polise, ses bombası, havai fişek, molotof ve taşlı saldırılarda bulunuluyor. Polis, İstasyon Meydanı'na çıkan tüm cadde ve sokakları zırhlı araçlarla kapattı. Polise, miting yapılacağı belirtilen İstasyon Meydanı'nı hiç kimsenin sokulmaması talimatı verildi.

BOMBALI ARAÇ ALARMI

Bu arada bir kadının taşadığı sırt çantasında av tüfeği bulunduğu bildirilerip, eşfali verilip, takip edilmesi istendi. Kentte bomba yüklü bir aracında bulunduğu belirtilirken, önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. ÇIkan olaylarda bazı polislerin yaralandığı öğrenildi.

Gösteri yapan gruplar, bazı araçları da ateşe verip yaktı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, tüm birimlere telsizle talimat vererek, çok dikkatli olmalarını istedi. Sağlam, "Provokatif eylemlere karşı duyarlı olalım. Vekillere karşı dikkatli, duyarlı hareket edelim. Olaylara karışanlara kesinlikle gözaltı yapalım" dedi.

MİLLETVEKİLİ Buldan YARALANDI

Diyarbakır'da çıkan arbedede olayların arasında kalan BDP Milletvekili Pervin Buldan, yaralandı. BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Buldan'ın yaralanma fotoğraflarını Twitter'den yayınladı. Buldan'ın bacağına isabet eden bir cisimden yaralandığı öğrenildi. Buldan, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber