Satranç ustası minik Defne'nin hedefi Judit Poglar gibi grand master olmak

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Dünya Satranç Olimpiyatları öncesinde satrançta rekordan rekora koşan Defne Sade'yi makamında kabul ederek başarılar diledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu 9 yaşındaki Defne Sade satrançtaki yeteneğiyle İzmir'in gururu oldu. Yunanistan'da yapılan Avrupa Okullar Bireysel Satranç Şampiyonası'nda birincilik madalyası alarak büyük bir başarıya imza attı. Defne'yi kutlayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, başarılarının devamını dileyerek, ?Satrançta bu kadar küçük yaşta büyük başarılar elde ederek bize büyük mutluluk kazandırdın Defne'nin ileride Türkiye'ye büyük şampiyonluklar kazandıracağına eminim. Olimpiyatlardan da güzel bir sonuçla geleceğini ve İzmir'e bir kez daha gurur yaşatacağına inanıyorum.? dedi.

Yakında İstanbul'da yapılacak Dünya Satranç Olimpiyatları'na katılacak olan Defne, en genç kadın sporcu olma unvanını da kazanmış bulunuyor. Kısa bir süre önce Bulgaristan'da 2. olan Defne, Romanya'da da Dünya Okullar Satranç Şampiyonası'nda 6'ncılık elde etti.

İzmir Türk Koleji'nde okuyan ve ilkokul 4. sınıfa geçen Defne Sade, ilk turnuvasına 5 yaşında henüz anaokulundayken başladığını ve bu yıla kadar pek çok kupa ve madalya kazandığını söyledi. Dünyanın en iyi kadın satranç oyuncusu Judit Poglar'ı örnek aldığını belirten Defne, ?Anaokulunda öğretmenim sayesinde satranca başladım ve çok sevdim. Her gün antrenman yapıyorum. Arkadaşlarımın hiçbiri benimle satranç oynamak istemiyor. Bu yüzden kendimden büyüklerle oynuyorum. Ben de bir gün Judit Poglar gibi satrançta grand master olmak istiyorum.? diye konuştu.

Anne Hediye Sade, kızının başarılarıyla büyük gurur duyduğunu ifade ederek, ?Kızım antrenörleri sayesinde emin adımlarla başarıdan başarıya koşuyor. Dersleri de çok iyi. Üstün satranç bilgisiyle Türk ve yabancı otoritelerin dikkatini de çeken Defne, milli takım kadrosuna davet edilerek, İstanbul'da düzenlenecek Dünya Satranç Olimpiyatları'na katılacak. Bu arada olimpiyatlara katılan en genç kadın sporcu rekorunu kıracak. Ailesi olarak Defne'yi sonuna kadar destekliyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber