İzmir'de bilişim rüzgarı esecek

Ülkelerin ve şehirlerin gelişmişlik düzeyinin, bilişim teknolojilerinin imkanları ile ölçüldüğü, bilgi toplumuna dönüşüm sürecinde, İzmir'de Bilişim Merkezi ve Bilgi Toplumu olma yolunda bir çok etkinliğe imza atacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk olarak 16 Temmuz 2012 Pazartesi günü İzmir Kültürpark 1 Nolu Hol'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun başkanlığında "İzmir Bilişim Vizyon Arama Konferansı" gerçekleşecek. "İzmir için Bilişim Vizyonu" ve "İzmir için Bilgi Toplumu Temelli Dönüşüm" konularının masaya yatırılacağı konferansta bilgi ve bilişim temelli kentsel dönüşümü yaşamış şehirlere ilişkin örnekler anılan dönüşümü yaşamış kişiler tarafından anlatılacak. Konferansa yurt dışından üç önemli konuşmacı katılacak. Dünya'nın bankacılık yazılımları konusunda lider şirketi Temenos'un Yönetim Kurulu Başkanı George Koukis. 400 bin'i aşkın üyesi ile Dünya'nın teknoloji alanındaki en önde gelen organizasyonu IEEE'nin Bilgisayar Topluluğu Başkanı John Walz. Beş yıldır toplumun gelecekteki gelişimini inceleyen "Beyond" projesinde çalışan ve bu projenin ilk ürünü "İş Hayatı ve Toplumun Ötesinde Dönüşüm" kitabını Prof. Simon Dolan ile birlikte yayınlanan Dr. Mario Raich katılacak. Katılımın ücretsiz olduğu bu arama konferansı, İzmir Kalkınma Ajansı'nın yürüteceği "İzmir için Bilişim ve Bilgi Toplumu Temelli Dönüşüm Stratejisi" geliştirme çalışmasının da başlangıcı olacak.

İzmir Bilişim Vizyon Arama Konferansı ve COMPSAC 2012 İzmir Konferansı Organizasyon Başkanı Yrd.Doç.Dr. Tuğkan Tuğlular, her iki organizasyon için, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Kalkınma Ajansı, TUBİTAK, IBM, STM, Cardtek, CMA, Netsis, Softin, iDivino, Türkiye Bilişim Derneği İzmir Şubesi, Batı-BİNOM'a destekleri için teşekkür ettiklerini iletirken, İzmir'in Bilgi Toplumu olması amacına yönelik olarak İzmir'in önde gelen kurumlarının ve özel sektörün böyle bir sinerji oluşturmuş olmasının çok önemli olduğunu belirtti.

İzmir'de Pazartesi'den Cuma'ya (16-20 Temmuz 2012) bir bilişim rüzgarı eseceğini vurgulayan Tuğlular ve İzmir olarak hem Türkiye'ye hem de dünyaya bilişim merkezi olma ve bilgi toplumuna

dönüşme konusundaki isteğimizi vurgulamış olacağımızı ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber