Umreye giden depremzede öğrenciler Van'a döndü

Van Valiliği ve İl Müftülüğü'nün koordinesinde ve Türk Hava Yolları'nın sponsorluğunda Umreye gönderilen 30 depremzede öğrenci, bugün Van'a döndüler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Depremzede öğrenciler, Ferit Melen Havalimanı'nda Van Vali Yardımcısı Mehmet Özer ve İl Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz tarafından karşılandı. Kendilerine şeker ikramı da yapılan depremzede öğrenciler, daha sonra kendilerini karşılamaya gelen aile fertlerine sarılarak hasret giderdiler. Kendilerini kutsal topraklara gönderen yetkililere teşekkür eden öğrenciler, Umre'de Van için bol bol dua ettiklerini söylediler.

Vali Yardımcısı Mehmet Özer ise, mutlu bir gün yaşadıklarını belirterek, ?1 Temmuz'da yola çıkıldı ve bugün itibariyle Van'a geldiler. Giden öğrencilerimizi kurslardan geçirdik ve umreye gönderdik. Bu tür faaliyetleri önemsiyoruz. Yaşanan deprem sadece barınma sorununu değil aynı zamanda insanlarda psikolojik bazı sıkıntılara da yol açtı. Bu sıkıntıların giderilmesi için Van Valiliği olarak her türlü sosyal faaliyeti yapmaya çalışıyoruz. Umre ziyaretiyle birlikte Urfa, Mardin, Adıyaman, Trabzon gibi yerlere de gezilerimiz oluyor. Tüm sosyal faaliyetlerle birlikte biz Van depreminden sonra psikolojik anlamda sıkıntıya düşmüş ve manevi anlamda problemler yaşayan insanlarımızı rahatlamaya çalışıyoruz? dedi.

(MSA-Y)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber