Gümüşhane'de 'Kazıkbeli Yayla Şenliği' yapıldı

Gümüşhane'de "Kazıkbeli Yayla Şenliği" düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 20:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kürtün ilçesine bağlı Söğüteli Köyü Muhtarlığınca, Kazıkbeli Yaylası'nda organize edilen şenliğe, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Kürtün Kaymakamı Abdulselam Öztürk, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve vatandaşlar katıldı.

Şenlikte konuşan Vali Mayda, yaylalardaki kaçak yapılaşmanın yapılan yeni bir düzenlemeyle önleneceğini belirterek, Kazıkbeli Yaylası'nın da turizm tur güzergahlarına dahil edildiğini söyledi.

Milletvekili Aydın ise, Kazıkbeli Yayla yolunun alt yapısının en kısa zamanda tamamlanacağını ifade ederek, yol için keşif ihalelerinin yapıldığını ifade etti.

Kaymakam Öztürk de Kürtün ilçesinin Kadırga, Kazıkbeli, Güvende ve Erikbeli gibi önemli yaylaları bulunduğunu anlatarak, her yıl bu yaylalarda birlerce vatandaşın bir arada, birlik ve beraberlik içerisinde ve kardeşçe eğlendiğini anlattı.

Konuşmalar sonrası Kazıkbeli ağalığı için yapılan açık artırmada 13 bin lira vererek bir koçu satın alan Ayhan Köse yeniden ağalığa seçildi.

Şenlik yöresel sanatçıların kemençe eşliğinde söylediği türküler ve oynanan horonlarla sona erdi.

Muhabir: Kibar Düzgün

Yayıncı: Tuncay Bekar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber