Görme engelli balık avcısı

Çankırı'ın Ilgaz ilçesinde yaşayan Bekir Ergin (52) gözleri görmemesine rağmen elleriyle çayda balık avlıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 00:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yaşında geçirdiği çiçek hastalığı nedeniyle kör olduğunu belirterek, göremediği için de ilkokul 2. sınıftan itibaren de okulu bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

Görme yeteneğini kaybettikten sonra arkadaşları ile birlikte Devrez çayına gittiğini belirten Ergin, "Onlar suya girip elleriyle balık yakalıyordu. Bende merak ettim. Onların bana söylediği talimatlar doğrultusunda suya dalıp balık avladım ve yakaladım" dedi.

Balıkları çay kenarındaki yuvalarında avladığının altını çizen Ergin, şöyle konuştu:

"Suyun altında 2 dakikaya yakın nefes almadan kalabiliyorum. Suya daldığımda elimle balıkların olduğu yeri arıyorum. Balığı hissettiğimde parmaklarımı süzgecine geçirip balığı yakalıyorum. Süzgeçten tuttuğum için balığın kaçma şansı olmuyor.

Benimki meraktı, ama zamanla çok sevdim. Bazen 2 metreden daha derin olan suya dalıp ellerimle balık yakalıyorum. Çok eğlenceli oluyor."

Ergin, arkadaşlarının Devrez çayına pikniğe gideceği zaman kendisini de götürdüklerini, çayda yakaladığı balıkları ızgara yapıp yediklerini belirterek,

"İstesem yarım saatte 50'ye yakın balık yakalayabilirim. Ama biz yiyebileceğimiz kadar balık yakalamayı tercih ediyoruz. Amacımız hem eğlenmek hem de güzel bir piknik yapmak" diye kaydetti.

Elini çayın kenarındaki balık yuvalarına soktuğunda sadece balık yakalamadığını, bazen de yılan, kaplumbağa ve kurbağa yakaladığını aktaran Ergin, arkadaşların onları görünce korkup kaçtıklarını kaydetti.

Muhabir: Sinan Özmüş

Yayıncı: J.Jale Müminoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber