'Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet' yarışması

Konya Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ile imzaladığı "Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet" adlı mutabakat kapsamında fotoğraf, afiş ve kısa film yarışması başlattı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 00:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, başlatılan yarışma ile kadına şiddet konusuna dikkat çekilmesi, duygu ve fikirlerin paylaşılmasını sağlayarak, farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı ifade edildi.

Açıklamada, 8 Mart'ta başlayan başvuruların 14 Eylül'e kadar devam edeceği belirtilerek, "Şiddetten uzak, Mevlana hoşgörüsünde buluşan bir toplumun tesisine katkıda bulunabilmek için düzenlenen fotoğraf, afiş ve kısa film yarışmasında değerlendirme sonucu ödüle layık görülen eserler 24 Eylül'de kamuoyuna açıklanacak" denildi.

Yarışmada, afiş kategorisinde birincilik ödülü 4 bin, ikincilik ödülü 3 bin, üçüncülük ödülü ise 2 bin lira olarak belirlendi.

Fotoğraf alanında birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye ise bin 500 lira verilecek. Kısa film kategorisi birincisine 6 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye de 3 bin lira takdim edilecek.

Ödül töreni ise 12 Ekim'de Mevlana Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Muhabir : Rıfat Yerlikaya

Yayıncı : Ahmet Kayır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber