Türkiye'yi mukaddes yapan eserler

Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, "Ecdadımızdan miras kalan eserler, Türkiye'nin şerefli ve mukaddes bir memleket olduğunun göstergesi" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 00:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gürlen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trakya'nın, İstanbul fethedilmeden önce Osmanlı topraklarına dahil olduğunu ve bu bölgede bir çok tarihi yapıtın bulunduğunu söyledi. Osmanlı'dan miras kalan eserlerin, gelecek nesiller için büyük önem taşıdığını bildiren Gürlen, şöyle devam etti:

"Fethedilen yerlere ecdadımızın serpiştirdiği ve fethettikçe ve ileriye doğru gittikçe arkalarında bıraktığı camiler, hanlar, hamamlar, kervansaraylar, sebiller, çeşmeler, darülşifalar, vakıflar ve imalathanelerin kubbeleri altında insanı yaşatacak değerler var. Bu eserler bu memleketin şerefli mukaaddes bir memleket olduğunu gösteriyor. Bir de gençlerimizin camileri, bu müesseseleri görmesi, onları dini ve ahlaki yönden mutlaka etkiler."

Tekirdağ'ın merkezindeki Mimar Sinan tarafından inşaa edien tarihi Rüstem Paşa Camisi'nin de Tekirdağ için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Gürlen, "Rüstem Paşa camisi gerçekten çok güzel bir eser. Bu eserlere sahip çıkmak lazım. Son zamalarda Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce, Anadolu'da terkedilmiş bir çok eser imar ediliyor. Tekirdağ merkezdeki Eski Cami, Orta Cami ve Rüstem Paşa Cami de vakıflarca daha evvel onarım planına alınmış" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber