Gençlerin tiyatroya ilgisi sanat adına umut veriyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nca düzenlenen 'Yaz Okulu Eğitim Programı' kapsamındaki tiyatro kurslarının yoğun ilgiyle karşılandığı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 00:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz okullarında; yüzme, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Halk Oyunları, tiyatro, satranç ve diksiyon kurslarında binlerce çocuğu eğittiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Gençlerimizin gelişimi bizim için çok önemli. Bu nedenle kültür ve sanat faaliyetlerine önem veriyoruz. Onların kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunması, spor yapması için tüm olanaklarımızı seferber ettik. Geçtiğimiz yıl 20 bin çocuğa yüzme, bin 800 gencimize de kültür ve sanat eğitimi vermiştik. Kurslarımız bu yıl da büyük ilgi görüyor. 5 ayrı daldaki kurslarımıza bin 159 kişi kayıt yaptırdı. Konusunda birikimli ve uzman hocaların verdiği kurslarımıza katılanlara başarılar diliyorum" dedi.

"ZİHNİ ALDIRMAZ'A TEŞEKKÜR EDERİZ"

Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni İsmail Tumiçin de, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın sunduğu imkanla Adanalılara tiyatro eğitimi verdiklerini vurguladı. Timuçin, eğitimdeki

amaçlarının gençlere tiyatro ve sanat sevgisini aşılamak olduğunu belirterek, "Gençlerimiz bu yaz da tiyatro kurslarımıza büyük ilgi gösteriyor. 400'e yakın gencimiz kurslarımızda tiyatro eğitimi alıyor. Etkili konuşma, güzel konuşma, sahne bilgisi, oyunculuk ve tiyatro sanatı üzerine dersler veriyoruz. Haziran sonunda başlayan kurslarımız Eylül'ün ilk haftasına kadar devam edecek. Ciddi bir katılım var. Bu nedenle gençlerimizi 4 ayrı gruba ayırdık. Salı ve perşembe günleri eğitim veriyoruz" ifadesini kullandı.

"GENÇLER HAYATINDAN MEMNUN"

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a kendilerine bu imkanı verdiği için teşekkür eden İsmail Timuçin, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Gençlerimiz yaz günlerinde gelip tiyatro eğitimi alıyor, kendilerini tiyatro ile geliştiriyorlar. Böylece hem sosyal yönleri hem de kişisel becerileri gelişiyor. Başta Sayın Başkanımız olmak üzere, hocalarımıza ve kursumuza ilgi gösteren gençlerimize teşekkür ediyorum."

Öte yandan, tiyatro eğitimi alan gençler de tiyatroyu çok önemsediklerini belirterek, hocaların kendileriyle çok güzel ilgilendiğini ve günlerinin dolu dolu geçtiğini ifade ettiler. Kursiyerler, kursta güzel bir ortam olduğunu da dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber