İstanbul, Ramazan'da kültür ve sanata ev sahipliği yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı etkinliklerle Ramazan ayı boyunca İstanbullulara keyifyi anlar yaşatmayı planlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etkinlik takviminde Tarihi Yarımada, Asırlık Tatla ve Sanatlar Fuarı, geleneksel gösteri sanatları, şiir dinletileri ve konserler, 31. Kitap ve Kültür Fuarı ve Ramazan sohbetleri ile bir dizi sanat ve kültür faaliyetine ev sahipliği yapacak.

Ramazan ayının gelmesiyle bambaşka bir manevi kimliğe bürünen İstanbul, bu Ramazan da bir dizi kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan etkinlik takviminde Asırlık Tatlar ve Sanatlar Fuarıyla, Türk mutfağının eşsiz yemekleri ve kaybolmaya yüz tutmuş sanat eserlerini binlerce insanın beğenisine sunulacak. Geleneksel gösteri sanatları, şiir dinletileri ve konser etkinlikleriyle sanat ziyafeti sunulacak etkinliklerde, bu yıl 31.'si düzenlenecek Kitap ve Kültür Fuarı ve Beyazıt Ramazan sohbetleri ile kültür şöleni yaşanacak.

'ASIRLIK TATLAR VE SANATLAR FUARI'

Etkinlikler, 20 Temmuz ile18 Ağustos tarihleri arasında Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenecek Asırlık Tatlar ve Sanatlar Fuarı başlayacak. Sultanahmet Meydanı'nın tarihi çehresine uygun olarak yapılan düzenlemeyle turistler, maneviyatın tarih ile yoğrulduğu kutlu bir kent olan İstanbul'da olmanın ayrıcalığını yaşayacak. Meydan Ramazan ayı boyunca, İstanbul'la özdeşleşen firmaların ürünlerinin sunumlarını yapacağı ve unutulmaya yüz tutmuş eski mesleklerin tanıtımının yapılacağı fuara da ev sahipliği yapacak.

Fuarda cam, ebru, çini, tezhip sanatı, halı dokuma, sedef işi, porselen gibi geçmişi çok eskilere dayanan mesleklere ait stantlar da yer alacak. Ziyaretçiler, söz konusu sanatların inceliklerini maharetli ellerden görme şansına sahip olacak.

?GÜNDE 20 BİN KİŞİYE İFTAR'

Her yıl 20 bin kişiye verilen hizmet, bu Ramazan ayında da İstanbul'un farklı meydanlarında kurulan iftar sofralarında devam edecek. Sokaklarda kurulacak iftar sofralarıyla, bölge halkının birbirleriyle dayanışma ve beraberliklerinin arttırılması, örf ve adetlerimizin unutulmaması; ihtiyaç sahibi aileler ve gönüllüleri sokak sofralarında buluşturarak unutulmaz Ramazan hatıraları bırakmayı amaçlıyor.

İftar programı kapsamında İstanbul'un farklı semtlerinde kurulacak olan iftar sofralarında iftariyelik (hurma, bal, zeytin), et kavurma, pirinç pilavı, ayran ve tatlı ikramı yapılacak.

Organizasyonun tüm ihtiyaçları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı Lojistik Destek Merkezi'nce karşılanacak.

GELENEKSEL GÖSTERİ SANATLARI, FESHANE BAHÇESİ VE BEYAZIT'I COŞTURACAK

Ramazan etkinlikleri kapsamında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Feshane Bahçesi'nde ve Beyazıt Meydanı'nda, şiir dinletileri ve konserler verilecek.

Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı, 30 gün boyunca iftar öncesi, iftar sonrası ve teravih sonrası tasavvuf müziğinden Türk Halk ve Türk Sanat Müziği dinletilerine, sema gösterilerinden mehteran konserlerine, geleneksel gösteri sanatlarından çocuk eğlencelerine kadar çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak. Ahmet Özhan, Orhan Hakalmaz, Zekai Tunca ve Özdemir Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu sanatçıların konserlerinin yanı sıra şiir dinletileri de Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı'nda olacak.

Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı'nda çocuklar için çok renkli ve çok eğlenceli programlar da hazırlandı. Çocuklar, animatör sunucu ile renkli zamanlar geçirecek, Ramazan'a özel yarışmalara katılacak ve çocuk şarkıları dinleyecek.

Geleneksel sanatlardan Ortaoyunu, Meddah, Karagöz-Hacivat ve kukla gösterileri ile farklı bir heyecanı yaşayacak çocuklar, sihirbaz gösterilerini meraklı gözlerle izleyecek, palyaço gösterilerinde kahkahalara boğulacaklar. Özel olarak hazırlanan etkinlikler, Ramazan boyunca her gün Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı'nda çocuklarla buluşacak.

KİTAP VE KÜLTÜR FUARI

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, bu yıl 3'üncü kez Beyazıt Meydanı'nda ziyaretçileriyle buluşacak. 31. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, Türkiye Diyanet Vakfı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından Beyazıt Meydanı'nda gerçekleştirilecek. 28 yıl boyunca İstanbul Sultanahmet Camii'nin avlusunda yapılan fuar, İstanbul 2010 Kültür Başkenti Projesi Yürütme Kurulu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından iki yıl önce Beyazıt Meydanı'nda düzenlenmeye başlanmıştı.

Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nın uluslararası çapta düzenlenmesine yönelik ilk adım bu yıl atıldı. Fuara ilk defa yurt dışından bazı yayıncılar da davet edildi. Fuarda 150 yayınevinin her okuyucu profiline hitap eden kitaplarını bulmak mümkün olacak.

Ramazan'ın ilk günü başlayacak olan Beyazıt Ramazan Sohbetleri, Kadir Gecesi'ne kadar birbirinden değerli 26 yazarın katılımı ile yapılacak. Türkiye Diyanet Vakfı ve ESKADER işbirliği ile yapılan ve geçen yıl büyük ilgi gösterilen etkinlik, bu yılda Kitap Ve Kültür Fuarı'nın vazgeçilmez bir parçası olacak. Beyazıt Ramazan Sohbetleri her gün saat 18.00-19.00 arasında yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Avrupa ve Anadolu yakasının 15 noktasında hizmet veren Sosyal Tesisler'de Ramazan'a hazırlandı. Her gün değişen menü seçeneklerinde Osmanlı-Türk mutfağının geleneksel lezzetleri konuklara özel hazırlanıyor.

Set menü olarak kişi başı 30 TL'den sunulan iftar yemeği seçeneklerinde zengin iftariye tabağı, çorba, ara sıcak, kırmızı et yemeği, salata, tatlı ve içecek bulunuyor. Ramazan ayı boyunca Sosyal Tesisler ekibi tarafından özenle hazırlanan iftar sofraları, birinci sınıf servis ve hizmet kalitesiyle Türk mutfağının en seçkin lezzetlerini bütçeye uygun fiyatlarla sunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber