Kamyon deposundan 'sarımsaklı eroin' çıktı

İstanbul'da narkotik polisinin takip ettiği bir kamyonda yapılan aramada 61 kilogram eroin ele geçirildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

6 kişinin yakalandığı operasyonda eroinin kamyonun yakıt tankı içine saklandığı ve dedektör köpeklerden korunmak için sarımsak ile kamufle edildiği ortaya çıktı.

Üç ay önce Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü timleri bir soruşturma başlattı. Alınan bazı istihbari bilgiler doğrultusunda İstanbul üzerinden Avrupa'ya uyuşturucu gönderileceği belirlendi. Bu bilgiler ışığında doğu bölgesinden İstanbul'a gönderilen iki ayrı kamyon takibe başlandı. Takip edilen araçlardan birinin öncü olduğu ve içinde uyuşturucu bulunmadığı belirlendi. Uyuşturucu yüklü olan asıl aracın güzergahını kontrol etmek için yola çıkarılan öncü kamyonu eleyen polis, asıl kamyona Başakşehir bölgesinde seyir halinde olduğu sırada operasyon yaptı.

Durdurulan aracın sürücüsü gözaltına alınarak araçta kapsamlı bir arama yapıldı. Yakıt deposu içine gizlenmiş uyuşturucu paketleri bulundu. Uyuşturucunun dedektör köpekler tarafından fark edilmemesi için sarımsaklarla kamufle edildiği belirlendi. Yakıt tankının içinden 61 kilo 750 gram eroin çıktı. Aramalarda ayrıca uyuşturucudan elde edildiği düşünülen 4 bin 450 TL ile 2 bin 700 euro paraya da el konuldu.

Operasyonun devamında gözaltına alınanlarla birlikte toplam 6 kişi yakalanarak mahkemeye sevk edildi. 4 şüpheli tutuklanırken, iki şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber