Antalya 3 bin kişilik açık hava tiyatrosuna kavuştu

Antalya'ya Kepez Belediyesi tarafından 3 bin kişilik amfi tiyatro yaptırıldı. Yapımı 5 ayda tamamlanan tiyatronun açılışı ünlü sanatçıların konseriyle yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kepez ilçesi, Erdem Bayazıt ve Ahmet Hamdi Tanpınar kültür merkezlerinden sonra ünlü bir edebiyatçının adını taşıyan bir kültür yatırımıyla daha tanıştı. Temeli kısa süre önce atılan Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu kapılarını açtı. Kepez Kent Ormanı Meşe Kapısı mevkiinde, tarihi amfi tiyatrolardan esinlenilerek mimari projesi hazırlanan 3 bin kişilik açık hava tiyatrosunun açılışı, Necip Nugay ve Levent Yüksel konserleriyle yapıldı. Konserler öncesinde Kepez Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası'nın minik kemancıları, izleyicilere keman dinletisi sundu.

Açılışta konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya'nın önemli bir hizmete daha kavuştuğunu belirtti. Projeleri ardı ardına hizmete açmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade eden Başkan Tütüncü, ?Verdiğimiz sözü tuttuk ve 5 ay gibi kısa bir sürede tesisi tamamlayarak Antalyalıların hizmetine sunduk. Bizim burada bu tiyatro alanını yapabileceğimize kimse inanmamıştı. Yapamazsınız, yasal engeller çıkar demişlerdi. Gayret ettik, çabaladık. Çabalarımızın sonunda da gerçekten Antalya için, Kepez için, kültür ve sanata hizmet edecek böylesi müstesna bir eseri kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz.? dedi.

Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç de ?Yaklaşık 5 ay önce burada yine birlikteydik. Bu kadar kısa zamanda Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu'nun tamamlanmış olması bizler için gurur vericidir. Başkan Hakan Tütüncü, Kepez'in kültür ve sanat şehri olacağını ifade etmişti. Şimdi Kepez'e baktığımızda Kepez, genç başkanıyla kültür ve sanat şehri oldu. Artık Antalya'nın parlayan yıldızı Kepez'dir." diye konuştu.

Yaklaşık 3 bin kişinin takip ettiği açılışa; AK Parti Antalya milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu, Gökçen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Dursun, Kepez Belediye Meclisi üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber