Kimse Yok Mu Derneği, Mersin'de 4 bin kumanya dağıtacak

Kimse Yok Mu Derneği Mersin'de Ramazan ayı boyunca 4 bin kumanya dağıtacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek her yıl olduğu gibi bu sene de rahmet ayı Ramazan'ı yardım seferberliğine dönüştürecek.

Kimse Yok mu Derneği Mersin Şube Başkanı Gökhan Sadıkoğlu, Atlıhan Otelinden düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin yanı sıra 70 ülkede yardım faaliyetlerinde bulunacaklarını kaydetti.

Yetimlerin yüzünü güldürmek, ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmek için çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayan Sadıkoğlu, bu yıl ki çalışmalarını 'Bu Ramazanda sahur, iftar arası.... Paylaşmanın tam sırası' sloganıyla başlattıklarını dile getirdi.

Türkiye'de ve dünyanın pek çok ülkesinde Ramazan bereketini dünyanın dört bir tarafına ulaşmasına vesile olmak istediklerini vurgulayan Sadıkoğlu şunları kaydetti: ''Yurt içi hedeflerimiz, ihtiyaç sahiplerine 70 bin kumanya ulaştırmak, Türkiye'nin birçok yerinde çadırlar kurarak yüz binlerce kişiye iftar vermek. Mersin merkez ve ilçelerinde hayırseverlerin vereceği destekle 4 bin paket Ramazan kumanyasını dağıtmayı ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeyi hedefliyoruz. Bu arada derneğimizin yardım mağazası ?İyilik Noktası'nda 2012'nin ilk 6 ayında 2 bin 200 aileye de gıda ve giysi yardımında bulunduk.?

Yurt dışı hedeflerinin ise 70 ülkede 63 bin kumanya paketini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak ve yüz binlerce kişiye iftar verebilmek olduğunu dile getiren Sadıkoğlu: ?Vatandaşlarımız hiç yorulmadan her akşam istedikleri kadar kişiye iftar yaptırabilirler. Bunun için iftar yazıp 5777'ye mesaj attıkları takdirde 5 TL bağışlayabilirler. Kumanya bedeli 70 TL olarak belirlendi. Yurt içi hedefimiz 81 ilde 70 bin kumanya paketiyle ihtiyaç sahiplerinin Ramazan heyecanına ortak olmak istiyoruz. Ayrıca hayırseverlerimiz 80 TL'lik bayramlık hediye paketi ile bayram sevinçlerine ortak olabilirler.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber