Başkan Evcilmen: Ramazan'da 660 bin kişiye yemek dağıtacağız

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Ramazan ayı boyunca 660 bin kişiye yemek dağıtarak, ulusal bazda en büyük yemek dağıtım organizasyonunu yapaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önceki senelerde olduğu gibi bu senede oruçlu vatandaşları unutmayan Muratpaşa Belediyesi, Ramazan ayında 6 ayrı noktada, günde yaklaşık 20 bin kişiye iftar sofraları için dört çeşit sıcak yemek ulaştıracak. Ramazan öncesi yemek dağıtımı için bütün hazırlıkların bittiğini söyleyen Evcilmen, Ramazan ayı boyunca 660 bin kişiye yemek dağıtacaklarını aktardı.

Önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de 20 bin kişiye yemek dağıtacaklarını belirten Evcilmen, ?Altı değişik yerde yemek dağıtımı yapılacak. Aşevi başta olmak üzere Haşimişcan Mahallesi Arık Caddesi, Yeşildere Mahallesi Âşık Veysel Caddesi, Kızıltoprak Mahallesi kapalı pazar yeri, Bayındır Mahallesi semt veznesi ve Yenigün Mahallesi olmak üzere 6 noktada dağıtılacak. Dolayısıyla iftar öncesi dağıtılacak bu yemekler oruç tutan insanların sofrasını donatacak.? dedi.

Engelli ve yaşlı vatandaşları da unutmadıklarını hatırlatan Başkan Evcilmen, ?Engelli ve yaşlı olan 2 bin vatandaşa doğrudan dağıtım yapacağız. Onları sıralarda bekletmeyeceğiz, sıkıntı yaşatmayacağız evlerine götüreceğiz. Günlük 22 bin kişiye dağıtılacak yemek yardımının ardından Ramazan ayı boyunca 660 bin kişiye dağıtarak ulusal bazda en büyük yemek dağıtımını biz yapacağız.? diye konuştu.

Ramazan ayı yardımlaşmanın öne çıktığı en önemli aylardan biri olduğunu altını çizen Evcilmen şunları söyledi: Belediyemize de bazı yardım eden vatandaşlar var onlara da teşekkür ediyorum. Son olarak şunu söyleyeyim keşke bu yemekleri dağıtmasak keşke her yıl doğrudan ya da mekân dağıtımlarını gerçekleştirmesek herkesin durumu iyi olsa bizde bu işler yerine başka işler yapabilsek ama ne yazık ki hala yardıma muhtaç insan yok. Önümüzde ki yıllarda bu hizmeti durdurmak istiyoruz ama koşullarımız bizi bu hizmetten alıkoyamıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber